Θρίαμβος Ολυμπιακού και 3η Ευρωκούπα στην μεγάλη ιστορία του

Ένας φοβερός Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε την Μακάμπι. Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 3-0 στο κατάμεστο ΣΕΦ και κατέκτησαν το Challenge Cup που είναι και ο τρίτος Ευρωπαϊκός τίτλος στην ιστορία τους.

Έχοντας κερδίσει με 3-0 μέσα στο Τελ Αβίβ, ο Ολυμπιακός ήθελε μόλις δύο σετ μέσα στο κατάμεστο ΣΕΦ επί της Μακάμπι για να σηκώσει το Challenge Cup, το τρίτο Ευρωπαϊκό της ιστορία τους. Οι Πειραιώτες έχοντας δίπλα τους τον κόσμο, δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στους Ισραηλινούς και με άνεση δεν πήραν μόνο τα δύο σετ που ήθελαν, αλλά και τη νίκη με 3-0 (25-16, 25-21, 25-16), παίρνοντας πανηγυρικά την κούπα.

Κατάμεστο ΣΕΦ με τον κόσμο να έχει γεμίσει κάθε γωνιά

Πριν πάμε όμως στον αγώνα, αξίζει μια αναφορά στο κατάμεστο ΣΕΦ. Οι φίλοι του Ολυμπιακού γέμισαν ασφυκτικά κάθε γωνιά του κλειστού δημιουργώντας εξαιρετική ατμόσφαιρα. Ένα γούρικο γήπεδο για τους Πειραιώτες καθώς σε αυτό έχουν κατακτήσει τα υπόλοιπα δύο Ευρωπαϊκά Κύπελλα της ιστορίας τους και εκεί τα έκαναν τρία, μπροστά στον κόσμο τους που με την σειρά του γέμισε ασφυκτικά το ΣΕΦ και έσπρωξε την ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι στη νίκη.

Ντέρμπι μέχρι το 6-10 και μετά με περίπατο το 1-0

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο σετ. Ένα πρώτο σετ στο οποίο οι γηπεδούχοι μπήκαν νευρικά προσπαθώντας και αυτοί να συγκρατήσουν τον ενθουσιασμό τους παίζοντας σε ένα γεμάτο γήπεδο. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι Ισραηλινοί και κατάφεραν να προηγηθούν με 6-10, μια διαφορά που περισσότερο είχε να κάνει με τα πολλά λάθη των παικτών του Αλμπέρτο Τζουλιάνι.
Στο σημείο εκείνο όμως οι Πειραιώτες σοβαρεύτηκαν έκλεισαν απίστευτα στο μπλοκ (είχαν στο σετ αυτό 7 πόντους πάνω στο φιλέ) και όχι απλά ανέτρεψαν την διαφορά, αλλά έφτασαν με χαρακτηριστική άνεση στο 1-0 παίρνοντας το σετ με 25-16 με επίθεση του Ραφαήλ Κουμεντάκη.

Εύκολα και το δεύτερo και η κούπα έγινε δικιά τους

Έχοντας πάρει το πρώτο σετ και μετά από μεγάλη ανατροπή, δεν γινόταν ο Ολυμπιακός να χάσει την κούπα. Οι «ερυθρόλευκοι» αν και είδαν τους Ισραηλινούς να είναι κοντά τους, στο 17-16, έκαναν ένα 3-0 έφτασαν στο 20-16 και ουσιαστικά εκεί τελείωσαν όλα όσον αφορά την κατάκτηση του Challenge Cup. Η Μακάμπι και να ήθελε δεν μπορούσε να κοιτάξει τον μεγάλο της αντίπαλο στα μάτια και με επίθεση πάλι του Κουμεντάκη έγινε το 25-21 και το ΣΕΦ πήρε «φωτιά» με τον κόσμο να ζητάει από τους παίκτες να σηκώσουν το τιμημένο και τα μεγάφωνα να λένε να μην μπει κανείς γιατί υπάρχει και άλλο σετ.

Με περίπατο και τη νίκη εκτός του Ευρωπαϊκού

Το τρίτο και τελευταίο όπως αποδείχθηκε σετ, ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα από την στιγμή που οι Πειραιώτες είχαν κατακτήσει το Challenge Cup. Ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι θέλοντας να τελειώσει όσο γίνεται πιο νωρίς με το παιχνίδι για να ακολουθήσει η απονομή, δεν έκανε αλλαγές. Παίζοντας με τους βασικούς ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα κόντρα στους Ισραηλινούς και με το 25-16 πήρε και τη νίκη μέσα σε αποθέωση.

Χαμός σε αποδυτήρια και μετά το γήπεδο για την απονομή

Με το που τελείωσε και τυπικά ο αγώνας (ουσιαστικά είχε τελειώσει με το 2-0), όλοι οι Πειραιώτες έγιναν ένα κουβάρι πανηγυρίζοντας με την ψυχή τους αυτόν τον τίτλο. Αρχικά στα αποδυτήρια τραγουδώντας τον ύμνο της ομάδας και μετά στον αγωνιστικό χώρο όπου έγινε και απονομή.

Με τον κόσμο να φωνάζει το γνωστό σύνθημα με το τιμημένο, ο MVP του τελικού, Τράβιτσα σήκωσε την κούπα και έγινε χαμός. Δεκάδες καπνογόνα άναψαν, με τους παίκτες να ζουν στιγμές που δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ στην ζωή τους.

Πηγή: gazetta.gr