Κύπελλο – Ολυμπιακός: Πρόκριση με… τερματοφύλακα!

Πρόκριση µε υπογραφή Τζολάκη για τους Πειραιώτες. Ο 20χρονος τερματοφύλακας πραγματοποιώντας την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 1-0 επί του Αρη στο «Κλ. Βικελίδης» για τα προημιτελικά του Κυπέλλου και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» με συνολικό σκορ 2-0 πήραν το εισιτήριο για την τετράδα, όπου θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ σε έναν πρόωρο τελικό.

Σε ένα ματς με πολλά νεύρα και διακοπές, ο Αρης είχε τον έλεγχο σχεδόν μέχρι το τέλος, όμως δεν κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε, με τις περισσότερες από αυτές να σταματούν στον νεαρό γκολκίπερ του Ολυμπιακού. Ο Τζολάκης είπε «όχι» στο σουτ του Ετέμπο στο 1ο λεπτό, αλλά και σε αυτό του Γκρέι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ με τον Βαλμπουενά (20΄), αλλά και στο γύρισμα του Μπιέλ στο 29΄, με τον Μαζικού να διώχνει προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Η φάση που σημάδεψε τον προημιτελικό συνέβη στο 82ο λεπτό, όταν ο Ντόι ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Γκρέι. Ο Ούγγρος διαιτητής Βαντ έδειξε το σημείο του πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον στόπερ του Ολυμπιακού. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Γκρέι (84΄), όμως ο Τζολάκης έπεσε σωστά και απέκρουσε το κακό σουτ του Αγγλου, ο οποίος έχασε μοναδική ευκαιρία να στείλει το ματς τουλάχιστον στην παράταση. Ετσι πέντε λεπτά μετά ο Ελ Αραμπί έφυγε στην αντεπίθεση, πλάσαρε σωστά τον Κουέστα και «κλείδωσε» την πρόκριση.

Νωρίτερα το εισιτήριό της είχε επικυρώσει –όπως αναμενόταν– η ΑΕΚ. Η Ενωση, αν και αγωνίστηκε με πολλές αλλαγές, δεν δυσκολεύθηκε να επικρατήσει με 3-1 του Πανσερραϊκού στο Δημοτικό Στάδιο των Σερρών και να κλείσει θέση στην 4άδα με συνολικό σκορ 6-1. Κορυφαίος των «κίτρινων» ήταν ο Πέτρος Μάνταλος που βρήκε δίχτυα δύο φορές στο 21ο και στο 51ο λεπτό, ενώ το τρίτο γκολ για την ΑΕΚ σημείωσε δέκα λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα ο Μαχαίρας. Για τους γηπεδούχους είχε ισοφαρίσει στο 49΄ ο Κατσαντώνης.

• Α΄ ημιτελικός ΑΕΚ – Ολυμπιακός 7-9/2 (Opap Arena), ρεβάνς 28/2-2/3 (Καραϊσκάκη).

(kathimerini.gr)