Τελικός Μουντιάλ: Μπενζεμά, Πλατινί, Μπλαν και Ζιντάν αρνήθηκαν να παραβρεθούν

Η Γαλλία ετοιμάζει όλα τα όπλα της εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου για τον τελικό του Μουντιάλ 2022 με αντίπαλο την Αργεντινή, όμως δεν θα καταφέρει να τα συγκεντρώσει, αφού τρεις από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της ιστορίας της αποφάσισαν να απουσιάσουν από το "Λουσαιλ Αϊκόνικ Στέιντιουμ" όπου θα διεξαχθεί το κομβικό παιχνίδι.

Ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας, Καρίμ Μπενζεμά, αρνήθηκε την πρόσκληση του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, για να ταξιδέψει με την προεδρική αντιπροσωπεία στο Κατάρ για τον τελικό, σύμφωνα με την Parisien.

Ο επιθετικός της Ρεάλ τραυματίστηκε την ύστατη στιγμή κι έχασε το τουρνουά, όμως έχει ξεπεράσει το πρόβλημα και θα μπορούσε να ταξιδέψει. Ωστόσο, εμφανίζεται δυσαρεστημένος με την ομοσπονδία και τον Ντιντιέ Ντεσάμπ, με συνέπεια να προτιμά να παραμείνει στη Μαδρίτη και να συνεχίσει τις προπονήσεις με τη Ρεάλ.

Για διαφορετικούς λόγους αρνήθηκαν την πρόσκληση οι Μισέλ Πλατινί και Λοράν Μπλαν, δύο ποδοσφαιριστές που έγραψαν τη δική τους ιστορία ως παίκτες, προπονητές και ο πρώτος και ως παράγοντας.

Στο προεδρικό αεροσκάφος θα επιβιβαστούν άλλοι τραυματίες που έχασαν την τελευταία στιγμή το τουρνουά, όπως οι Πολ Πογκμπά, Ενγκολό Καντέ, Πρεσνέλ Κιμπεμπέ και Κριστοφέρ Ενκουνκού.

Μαζί τους θα επιβιβαστούν ο τζουντόκα Τεντί Ρινέρ, ο πρώην νικητής του Euro 1984, Αλέν Ζιρές, ο επίσης πρώην διεθνής Μπρουνό Σεϊρού, η πρώτη διεθνής Λορ Μπουγιό, ο ακρωτηριασμένος και στα δύο πόδια του Γάλλος στρατιώτης Τιμπό Φορέ, ο Αιγύπτιος μέτζο σοπράνο Φαράχ ελ Ντιμπανί (ο οποίος τραγούδησε τον εθνικό ύμνο τον Απρίλιο του 2022, ύστερα από την επανεκλογή του Μακρόν) και φυσικά η πρώτη κυρία, Μπριτζίτ Μακρόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η γαλλική ομοσπονδία μοίρασε προσκλήσεις για τον τελικό, με τον Ζινεντίν Ζιντάν να απαντά αρνητικά, αλλά τους Ροζέ Λεμέρ, Σιντνέ Γκοβού και Στιβ Σαβιντάν να παίρνουν θέση στα VIP του γηπέδου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 5:00μ.μ. και θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ΑΝΤ1.

Χθες Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στο μικρό τελικό, η σαφώς ανώτερη Κροατία νίκησε το Μαρόκο με 2 - 1 κατακτώντας την 3η θέση. 

eep logo