Θα είναι αυτό το Μουντιάλ των εκπλήξεων;

Θα ήταν ριψοκίνδυνο, ασφαλώς, να βγάλει κανείς συμπεράσματα από ένα μόνο παιχνίδι για κάποιες ομάδες στο Μουντιάλ του Κατάρ, όμως, όπως και να το κάνουμε, είναι αξιοσημείωτη και η ήττα της Αργεντινής από την Σαουδική Αραβία και το σοκ που υπέστη η Γερμανία από την Ιαπωνία και η ισοπαλία της Δανίας με την Τυνησία και η ισοπαλία της Κροατίας με το Μαρόκο.Είναι αυτά τα αποτελέσματα μια ένδειξη πως ξεκίνησε ένα Μουντιάλ εκπλήξεων? Δεν νομίζω ότι μπορεί να το πει κάποιος αυτό. Είναι πολύ νωρίς. Ωστόσο, τέτοια αποτελέσματα προσδίδουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην διοργάνωση. Δημιουργούν αίσθηση, φουντώνουν τις συζητήσεις, προκαλούν ένα ντόρο ο οποίος κρατάει στα υψηλότερα δυνατά επίπεδα τη λαχτάρα του κόσμου για το τι επιφυλάσσει η συνέχεια της διοργάνωσης. Επίσης, κάνουν πιο προσεκτικές τις μεγάλες ομάδες. Δεν τις αφήνουν να χαλαρώσουν καθόλου. Διότι ένα αποτέλεσμα σαν το χθεσινό με την Σαουδική Αραβία, ομάδες όπως η Αργεντινή που θέλουν να προχωρήσουν στο Μουντιάλ, τις βάζει σε πολύ σοβαρό κίνδυνο ενός άδοξου αποκλεισμού. Ακόμη περισσότερο αυτό που έπαθε σήμερα η Γερμανία από την Ιαπωνία.

Eκτός των άλλων ήταν κι ένα... καμπανάκι για τους υπόλοιπους αυτά τα αποτελέσματα.
Βέβαια τίποτε δεν μπορεί να προεξοφληθεί. Aρέσει να βλέπoυμε τις -θεωρούμενες- μικρομεσαίες εθνικές ομάδες σε ένα Μουντιάλ να δείχνουν τα δόντια τους, να κάνουν ζημιές, να προκαλούν μπελάδες στους ισχυρούς.

Μακάρι, λοιπόν, να το δούμε στο Κατάρ να συμβαίνει. Ωραίο θα είναι. Περισσότερο ενδιαφέρον θα δώσει στη διοργάνωση, μεγαλύτερες συγκινήσεις θα υπάρξουν, πιο... ζεστοί θα κρατηθούν οι θεατές.

Πηγή: metrosport.gr