Ολυμπιακός: Αντίο στην Ευρώπη με μία ακόμη ήττα


Ήττα με 0-2 από τη Ναντ 

Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε την Ευρώπη υποδεχόμενος τη Ναντ για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Οι Πειραιώτες, οι οποίοι δεν είχαν βαθμολογικό κίνητρο, ηττήθηκαν 2-0 από τη γαλλική ομάδα, η οποία τερμάτισε στη δεύτερη θέση και θα συνεχίσει στα μπαράζ της φάσης των 16 της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Το πρώτο γκολ πέτυχε ο Μοχάμεντ στο 79ο λεπτό, ενώ στο 90' ο Μπλας "κλείδωσε" το τρίποντο. Οι ερυθρόλευκοι παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο με αρκετές αλλαγές. Έπαιξαν νεαροί όπως ο Καλογερόπουλος και ο Σαμπουντζής που πέρασε στο δεύτερο μέρος. Έτσι, ολοκλήρωσαν το γκρουπ στους δύο πόντους, χωρίς να έχουν νίκη.
Το ματς
Η Ναντ βρήκε δίχτυα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με κεφαλιά του Γκεσάν. Ωστόσο το γκολ του ποδοσφαιριστή της γαλλικής ομάδας δεν μέτρησε καθώς ήταν εκτεθειμένος. Οι ερυθρόλευκοι ισορρόπησαν γρήγορα και πήραν την κατοχή της μπάλας.
Ο Ολυμπιακός όσο είχε την μπάλα δημιουργούσε και ευκαιρίες. Στο 19' ο Αραμπί πήρε κεφαλιά έπειτα από γέμισμα του Ανδρούτσου από τα δεξιά, με τον τερματοφύλακα της Ναντ να διώχνει με δυσκολία. Δύο λεπτά αργότερα υπήρξε νέα καλή στιγμή με τον Μπόουλερ.

Στο 29' ο Αμπουμπακάρ Καμαρά έκανε το σουτ εκτός περιοχής από τα αριστερά, ο τερματοφύλακας της Ναντ απέκρουσε, όχι όμως σταθερά. Προσπάθησε να μπει ο Ουί Τζο στη φάση, με την άμυνα των Γάλλων να απομακρύνει. Οι Πειραιώτες είχαν την υπεροχή, όμως δεν μπορούσαν να σκοράρουν στο πρώτο 45λεπτο.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ήταν ακόμη χαμηλότερος, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν δύσκολα κάποιες φάσεις. Στο 63ο λεπτό ο Κούντε πραγματοποίησε δυνατό σουτ εκτός περιοχής, με τον Λαφόντ να αποκρούει.

Η Ναντ, η οποία ήθελε τη νίκη για να συνεχίσει στη διοργάνωση, βρήκε το γκολ στο 79ο λεπτό. Ο Μπλας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μοχάμεντ κινήθηκε προς την μπάλα και με το κεφάλι σκόραρε. Στο 90' οι Γάλλοι κλείδωσαν το παιχνίδι. Ο Μοχάμεντ συνδυάστηκε ιδανικά με τον Μπλας, ο οποίος με ψηλοκρεμαστό πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ανδρούτσος, Ρέτσος, Καλογερόπουλος (61' Σισέ), Βρουσάι (46' Βρσάλικο), Μπουχαλάκης, Κούντε, Μπόουλερ (85' Άβιλα), Αμπουμπακάρ Καμαρά (69' Μαρσέλο), Αραμπί (46' Σαπουντζής), Ουί-Τζο Χουάνγκ.

ΝΑΝΤ: Λαφόντ, Φάμπιο (5' Άπια), Παλουά, Γκεσάν (80' Κοκό), Μουτουσαμί (73' Σιριβέγια), Γκαναγκό (73' Μπαμπά), Σισόκο, Καστεγέτο, Σιμόν (46' Μπλας), Κορκία, Μοσταφά Μοχάμεντ.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής
Ολυμπιακός - Ναντ 0-2
Καραμπάγκ - Φράιμπουργκ 1-1

(Με πληροφορίες από το sport24.gr. Φωτό: olympiakos.org)

eep logo