«Κυκλάδες: Τοπία-Φύση-Άνθρωπος»

1 naxos portara

Βραδιά Βιβλίου στην Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου

Bραδιά βιβλίου με τίτλο: «Κυκλάδες: Τοπία-Φύση-Άνθρωπος» διοργανώνουν η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου και οι εκδόσεις ΑΝΑΒΑΣΗ διοργανώνουν την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 και ώρα 18.30.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, στο Παλιό Φάληρο).

Αφορμή για την βραδιά αυτή, που είναι αφιερωμένη στην προστασία του Κυκλαδίτικου τοπίου, δίνει η έκδοση του λευκώματος “Κυκλάδες, όπως πετάει ο γλάρος” , από τις εκδόσεις ΑΝΑΒΑΣΗ.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης και θα μιλήσουν οι:

· Γιώργης Βουγιουκαλάκης, Δρ Γεωλόγος - Ηφαιστειολόγος
· Ράνια Κλουτσινιώτη, Αρχιτέκτων - Πολεοδόμος
· Χρίστος Ντούμας, Καθηγητής Αρχαιολογίας
· Μάγια Τσόκλη, Δημοσιογράφος
· Κωνσταντίνος Θανασάκης, Δρ Ιστορικός - Οθωμανολόγος
· Νικήτας Νικητάκος, καθηγητής Τμήματος Ναυτιλίας Πανεπ. Αιγαίου

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Χαρά Μπρίντεζη, επικεφαλής της ομάδας εργασίας της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Θα ακολουθήσει προβολή αεροφωτογραφιών από το λεύκωμα “Κυκλάδες, όπως πετάει ο γλάρος” των εκδόσεων ΑΝΑΒΑΣΗ, καθώς και συζήτηση για την προστασία του Κυκλαδίτικου τοπίου.

Το λεύκωμα “Κυκλάδες, όπως πετάει ο γλάρος” επιχειρεί μία καταγραφή του κυκλαδίτικου τοπίου, αναδεικνύοντας το ουσιώδες και το διαρκές, το τοπίο των Κυκλάδων με την αρμονία και τη λιτότητα των μορφών, την ποιότητα του φωτός, το μπλε της θάλασσας και τα διαχρονικά κατάλοιπα του ανθρώπινου πολιτισμού, εμπνέει και συγκινεί.

Μέσα από τις σύντομες εισηγήσεις τους οι ομιλητές θα μας εισάγουν στο αντικείμενό τους και θα μας παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για ορθολογικό σχεδιασμό, που είναι αναγκαίος για την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, απαραίτητη είναι όμως η επιβεβαίωση της παρουσίας των ενδιαφερομένων στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου 210 9469631 και 632.

eep logo