Ανάδειξη του Magna Grecia σε μόνιμο θεσμό

1 7843

Το Φεστιβάλ Φιλοσοφίας - αφιερωμένο στους εφήβους - θα διεξαχθεί στη χώρα μας από τις 20 έως τις 26 Μαρτίου 2017

Συνάντηση με αντικείμενο την προοπτική περαιτέρω ανάδειξης του Φεστιβάλ Φιλοσοφίας Magna Grecia (FFMG) στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, και της Διοίκησης του Φεστιβάλ Φιλοσοφίας, με επικεφαλής την Πρόεδρο Pina Russo.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Νεότητας, Εύη Αποστολάκη και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, Θεόδωρος Αγγελόπουλος.

Η Περιφερειάρχης υπογράμμισε τη δυνατότητα εξέλιξης του Φεστιβάλ σε μόνιμο θεσμό υποδοχής μαθητών από όλη την Ευρώπη στην Ελλάδα, με στόχο τη μύησή τους στον πολιτισμό, την κλασική φιλοσοφία, το αρχαίο δράμα.

Πρόκειται για την τρίτη χρονιά που θα διεξαχθεί στη χώρα μας το Φεστιβάλ Φιλοσοφίας, το οποίο θα διαρκέσει από τις 20 έως τις 26 Μαρτίου 2017, με τη συμμετοχή 700 Ιταλών μαθητών και καθηγητών. Το FFMG είναι το μοναδικό Φεστιβάλ Φιλοσοφίας αφιερωμένο στους εφήβους, μία πολιτιστική εκδήλωση που προάγει την κλασική φιλοσοφία μέσα από βιωματικές δράσεις.

Στις 20 Μαρτίου 2017 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στο Ιταλικό Ινστιτούτο Αθηνών, για την έναρξη του Φεστιβάλ, παρουσία της Περιφερειάρχη Αττικής.