ΤΑΙΠΕΔ: Παράταση ως τις 30 Ιουνίου για την ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ

1 sidhrotroxies

Στην παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προσφορών, για τις 30 Ιουνίου, για την εταιρεία συντήρησης σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ.

Το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε σε παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας που αρχικά είχε οριστεί για το τέλος του μήνα, ύστερα από εισήγηση συμβούλων, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί, έως τότε, η διαδικασία πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει η Ferrovie Dello Stato Italiane, που παίρνει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και οι Τσέχοι της Skoda Transportation.

Ωστόσο, όπως γνωστοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος των Ιταλικών Σιδηροδρόμων Ρενάτο Ματσοντσίνι στο Βήμα της Κυριακής, ο Ομιλος θα μείνει εκτός διαγωνισμού, θεωρώντας ότι είναι σημαντικότερο οι εργασίες συντήρησης να είναι εντός της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Πάντως, η απόφαση για παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας ελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο ου ΤΑΙΠΕΔ κατόπιν σχετικών εισηγήσεων των συμβούλων του και αιτήματος ενδιαφερόμενου επενδυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από την υπογραφή της σύμβασης πώλησης του ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υπάρχει ανανεωμένο ενδιαφέρον επενδυτών για την ΕΕΣΣΤΥ.



eep logo