«Ζωγραφίζω το δικό μου Χριστουγεννιάτικο Παραμύθι!»

1 christmas kids drawing

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εκθέσεις που έχουν επιμεληθεί μικροί μας φίλοι (4 – 16 χρονών) στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.
Εκατοντάδες έργα, μετά το διαγωνισμό ζωγραφικής που πραγματοποίησε η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Πειραιά «εΦτά» σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Φροντίδα», θα εκτεθούν την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά από τις 11:00 πμ.

Ο σκοπός που οι μικροί ζωγράφοι ευαισθητοποιήθηκαν και αφιέρωσαν το χρόνο και το ταλέντο τους δεν είναι μόνο να κερδίσουν το βραβείο αλλά να προσφέρουντην αγάπη τους σε άλλα παιδιά που έχουν ανάγκη, προσφέροντάς τους χαμόγελα!
Για το λόγο αυτό θα διαθέσουν προς πώληση τα έργα τους χωρίς συγκεκριμένο αντίτιμο (το κάθε έργο κοστίζει από 0,01€ μέχρι …..€) και το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί θα πάει εξ’ ολοκλήρου στον σύλλογο “ΦΡΟΝΤΙΔΑ” για άτομα με εγκεφαλική παράλυση και σύνδρομο DOWN (Ι. Δραγούμη 5, ΆγιοςΙωάννης Ρέντης, www.frodida.gr), εκπρόσωποι του οποίου θα παρευρίσκονται στην Δημοτική Πινακοθήκη καθ’ όλη την διάρκεια της εκδηλώσεως και θα λάβουν κατευθείαν το αντίτιμο των έργων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
11:00 Άνοιγμα Εκθέσεως
12:00 -12:30 Μουσικό εορταστικό πρόγραμμα (α΄ μέρος) από την παιδική και νεανική χορωδία του Πειραϊκού Συνδέσμου. Στο πιάνο η Κατερίνα Μόμτζου. Διευθύνει η Άρτεμις Γρίβα.
12:30 – 13:30 Βράβευση των μικρών ζωγράφων.
13:30 – 14:00 Μουσικό εορταστικό πρόγραμμα (β΄ μέρος). Θεατρικό παιγνίδι. Επιμέλεια: Μαρία Ρεντίφη, Θεατρικό Εργαστήρι του Πειραϊκού Συνδέσμου.(Συμμετέχει η Εφορεία Καλλιτεχνικού του Πειραϊκού Συνδέσμου με το Ωδείο Πειραιώς, την Χορωδία, την Σχολή Ζωγραφικής και το Θεατρικό Εργαστήρι).

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 7 το απόγευμα
Επιμέλεια έκθεσης: Δελή Ερμιόνη / Εικαστικός-Εκπαιδευτικός

eep logo