Μέτρα κοινωνικής προστασίας ανακοίνωσε ο Α. Τσίπρας

 1 tsipras diaggelma

Μέτρα προστασίας αδύναμων κοινωνικών ομάδων το 2017 από το πλεόνασμα του 2016 ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Πέμπτης, μόλις επέστρεψε από το ταξίδι του στο Ισραήλ.

Τα μέτρα εξετάζονταν εδώ και καιρό από την κυβέρνηση και αφορούν σε

- την άμεση καταβολή ειδικού βοηθήματος σε όσους συνταξιούχους λαμβάνουν έως 850 ευρώ μηνιαία σύνταξη. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι θα επωφεληθούν περίπου 1.600.000 συνταξιούχοι ενώ το ύψος του επιδόματος θα είναι αντιστρόφως ανάλογο του ύψους της σύνταξης. Έτσι, όσοι εισπράττουν συντάξεις κοντά στο όριο των 850 ευρώ θα λάβουν επίδομα ύχους 300 ευρώ ενώ υψηλότερα ποσά, ακόμη και πολλαπλάσια του ύψους της μηνιαίας τους σύνταξης, θα λάβουν όσοι εισπράττουν συντάξεις χαμηλότερες των 850 ευρώ.

- την αναστολή εφαρμογής του μέτρου της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, που υποδέχονται το κύριο μεταναστευτικό ρεύμα. Ο κ. Τσιπρας ανέφερε ότι η δέσμευση της κυβέρνησης για εξομοίωση των συντελεστών ΦΠΑ παραμένει σε ισχύ, ωστόσο δεν θα εφαρμοστεί όσο τα νησιά του Αιγαίου παραμένουν υπό τη μεταναστευτική πίεση.

eep logo