Ν.Σαντορινιός: 1,68 εκ ευρώ για τη στήριξη των κτηνοτρόφων του Αιγαίου

1 katsikis thalassa

Με αφορμή ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με έκτακτη στήριξη ύψους 1,68 εκ. ευρώ σε κτηνοτρόφους νησιών του Αιγαίου που έχουν επιβαρυνθεί από την προσφυγική κρίση, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, Υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με πρωτοβουλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου και σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής, όπου σαν Υφυπουργός έθεσα το ζήτημα της ανακούφισης των νησιών που υφίσταται την πίεση από τις προσφυγικές ροές, ανακοινώθηκεενίσχυση ύψους 1,68 εκ. ευρώ για τους νησιώτες κτηνοτρόφους.

Η συγκεκριμένη ενίσχυση αποτελεί την ουσιαστική απόδειξη της μέριμνας που αναλαμβάνει η Κυβέρνηση για την στήριξη της νησιωτικότητας και των αντίξοων συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες κάτοικοι και παραγωγοί. Θεωρούμε ότι θα βοηθήσει ιδιαίτερα τους μικρούς και μεσαίους κτηνοτρόφους ώστε να τονώσουν τις δυνατότητες παραγωγής τους που λόγω κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών είχαν εξασθενήσει.
Από πλευράς μου, ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για το άμεσο και ουσιαστικό ενδιαφέρον που έδειξε, φροντίζοντας ιδιαίτερα για τους κτηνοτρόφους των νησιών εκείνων που έχουν δείξει καρτερία και αλληλεγγύη απέναντι στην προσφυγική κρίση.

Όπως συζητήσαμε με τον Υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου, η συνεργασία μεταξύ των δυο Υπουργείων θα συνεχιστεί και σε άλλα ζητήματα για το καλό των πολιτών όλων των νησιών μας».