Σε εγρήγορση η Περιφέρεια Αττικής λόγω της πυρκαγιάς στα λατομεία Μαρκοπούλου

1 2536

Συνεχίζεται η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα 21/11/2016 στην περιοχή των ανενεργών λατομείων (θέση Μερέντα) του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας.
Συγκεκριμένα η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας διέθεσε στο Πυροσβεστικό Σώμα δύο φορτηγά οχήματα καθώς και ένα χωματουργικό μηχάνημα βαρέως τύπου (ερπυστριοφόρο) για την υποβοήθηση του έργου της κατάσβεσης, ενώ στελέχη της βρίσκονται σε επικοινωνία με τους υπευθύνους της Πυροσβεστικής για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών. Επίσης η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας διενήργησε αυτοψία στον συγκεκριμένο χώρο.

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του προβλήματος, συγκλήθηκε την Πέμπτη, 24/11, στο Δημαρχείο Μαρκοπούλου έκτακτο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρου Φιλίππου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννα Τσούπρα, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Ζαχαρίας Πελέκης και Πάρης Ευαγγελίου, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας κ. Σωτήρης Μεθενίτης και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς, οι Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Σπάτων - Αρτέμιδας, Κρωπίας, Ραφήνας - Πικερμίου, Λαυρεωτικής, οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Σαρωνικού και Μαρκοπούλου Μεσογαίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, στελέχη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής συνοδευόμενος από στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωποι των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Βορειοανατολικής και Νοτιοανατολικής Αττικής καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των Διευθύνσεων Περιβάλλοντος, Τεχνικών Υπηρεσιών, Υγείας και Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Στη σύσκεψη τονίστηκε τόσο από τον Αντιπεριφειάρχη κ. Φιλίππου όσο και την κ. Τσούπρα η αναγκαιότητα ταχύτερης αντιμετώπισης του συμβάντος ώστε να περιοριστούν κατά το δυνατόν οι ενδεχόμενες συνέπειες στο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία. Μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη, αποφασίστηκε η άμεση ενίσχυση των διαθέσιμων μέσων και από τους όμορους Δήμους με την αποστολή τις επόμενες ημέρες επιπρόσθετων φορτηγών και μηχανημάτων έργου.
Τέλος ζητήθηκε ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σχετικά με πιθανά αίτια πρόκλησης του συμβάντος και τονίστηκε από εκπροσώπους της ότι υπάρχει σε εξέλιξη προανακριτική διαδικασία.
Η Περιφέρεια Αττικής με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών, την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας συνεχίζει να παρακολουθεί την πορεία αντιμετώπισης του συμβάντος, συνδράμοντας την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

eep logo