Το κέντρο της Αθήνας τον 18ο αιώνα - Live Chat με τον Μ. Κορρέ

1 korres manolis

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του τον Μανόλη Κορρέ, Καθηγητή Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ. Στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Η Αθήνα αποκαλύπτει το οθωμανικό και οθωνικό της παρελθόν», ο κ. Κορρές παρουσίασε τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου το κέντρο της Αθήνας τον 18ο αιώνα. Η διάλεξη βρίσκεται ήδη διαθέσιμη στο διαδίκτυο.

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου και ώρα 14:30, ο κ. Κορρές θα είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη για να απαντήσει στα ερωτήματα των επισκεπτών της ιστοσελίδας και να συζητήσει μαζί τους μέσω LIVE CHAT, δηλαδή με ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων σε πραγματικό χρόνο.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, με την ομιλία της Κατερίνας Στάθη, ιστορικού της οθωμανικής περιόδου, με τίτλο «Η Αθήνα στα χρόνια του Χατζή Αλή Χασεκή». Η κα Στάθη θα παρουσιάσει υλικό πρωτογενούς έρευνας για το αποτύπωμα που άφησε στις γραπτές πηγές, την προφορική παράδοση, αλλά και στο αστικό τοπίο η εικοσάχρονη κυριαρχία του διαβόητου Οθωμανού κυβερνήτη Χατζή Αλή Χασεκή. 

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία, ώρα 18:30 (θέσεις περιορισμένες).

Hashtag εκδήλωσης: #OT_Athens
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1848947648668572/

eep logo