Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στον Ταύρο

1 dhmhtreio mosxato

Ένα νέο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) πρόκειται να λειτουργήσει στον Ταύρο, στο σχολικό συγκρότημα της Αγίας Σοφίας, σε συνεργασία του Δήμου μας με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Το ΚΔΑΠ στον Ταύρο θα λειτουργεί μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου και θα φιλοξενεί παιδιά ηλικίας 6-12 ετών από την περιοχή του Ταύρου.

Σε ένα όμορφο και ασφαλές περιβάλλον, με τη στήριξη δασκάλων και καλλιτεχνικών υπευθύνων, οι μαθητές θα προετοιμάζονται για τα σχολικά τους μαθήματα, ενώ θα διδάσκονται ζωγραφική και μουσική, θα παίρνουν μέρος σε καλλιτεχνικά εργαστήρια, σε εργαστήρια εκμάθησης Η/Υ, θα διδάσκονται χορούς, θα συμμετέχουν σε θεατρικά εργαστήρια, σε αθλητικές δράσεις και σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Η συμμετοχή των μαθητών στο ΚΔΑΠ του Ταύρου είναι δωρεάν, ενώ η εγγραφή των συμμετεχόντων θα γίνεται βάσει εισοδηματικών κριτηρίων. Στα παιδιά που θα συμμετέχουν θα παρέχονται γεύματα, ενώ θα λαμβάνουν και ιατρική μέριμνα. Τους θερινούς μήνες, με το τέλος της σχολικής χρονιάς, το ΚΔΑΠ διοργανώνει προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, στα οποία συμμετέχουν ΔΩΡΕΑΝ τα παιδιά από το Μοσχάτο και τον Ταύρο.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου σε συνεργασία με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η οποία λειτουργεί με μέριμνα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμου Β΄, λειτουργούν από κοινού το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το ΚΔΑΠ στο Μοσχάτο, προσφέροντας έργο και στήριξη στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται.
Επιπλέον, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών για να λειτουργήσει δύο ακόμα δομές ΚΔΑΠ σε σχολεία του Μοσχάτου και του Ταύρου.

eep logo