Γιαννιώτης: Αργυρό από... χρυσάφι!

1 gianniotis spyros

Το ασημένιο μετάλλιο στο «Μαραθώνιο» της κολύμβησης, στα 10.000 μέτρα ανοικτής θάλασσας κατέκτησε ο Σπύρος Γιαννιώτης στους Ολυμπιακούς του Ρίο.
Ο Κερκυραίος και εδώ και χρόνια πολιτογραφημένος Πειραιώτης, αθλητής του Ολυμπιακού, με επιχείρηση στην Πειραϊκή, Ολυμπιονίκης, μετά από την πιο συγκλονιστική κούρσα στην ιστορία των 10 χιλιομέτρων, κατά την οποία σχεδόν δέκα αθλητές διεκδίκησαν μέχρι τέλους τη νίκη, τερμάτισε πρώτος αλλά αναδείχθηκε δεύτερος!
Κι αυτό γιατί στην τελευταία χεριά δεν χτύπησε το ειδικό πλαίσιο που πρέπει να ακουμπήσουν κατά τον τερματισμό οι αθλητές, με αποτέλεσμα να τον προλάβει ο Ολλανδός που ακολουθούσε και να του «κλέψει» το χρυσό. Ο προπονητής του (και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά) Νίκος Γέμελος κατέθεσε ένσταση, αλλά όλα αυτά ελάχιστη σημασία έχουν.
Όπως ο ίδιος ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης δήλωσε, αισθάνεται απόλυτα ικανοποιημένος, καθώς πέτυχε το 110% του στόχου που είχε βάλει. Ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, το μοναδικό δηλαδή που έλλειπε από τον μεγαλύτερο κολυμβητή της χώρας.

eep logo