ΕΥΔΑΠ: Πλήρης αποκατάσταση ζημιάς στο ρέμα της Πικροδάφνης

1 pikrofadni erga

Με αποτέλεσμα την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας

Την Κυριακή, 29 Ιουλίου 2016, εκδηλώθηκε μια σπάνια και εξαιρετικά σοβαρή βλάβη στο δίκτυο αποχέτευσης της Εταιρείας. Συγκεκριμένα, σχεδόν ταυτόχρονα, σημειώθηκε θραύση δύο παράλληλων αγωγών λυμάτων (ο καθένας από αυτούς χρησιμοποιείται όταν υποστεί βλάβη ο άλλος), διαμέτρου περίπου ενός μέτρου, στην κοίτη του ρέματος της Πικροδάφνης. Επρόκειτο για ένα πολύ σημαντικό, ατυχές περιστατικό που δεν έχει συμβεί ποτέ στα χρονικά της Εταιρείας, το οποίο θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις τόσο στη δημόσια υγεία όσο και στο περιβάλλον. Προκειμένου να υπάρξει άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας των αγωγών και να αποφευχθούν οι σοβαρές αυτές συνέπειες, υπήρξε, από την πρώτη κιόλας στιγμή, η μέγιστη κινητοποίηση όλου του δυναμικού της ΕΥΔΑΠ.
Οι υπεράνθρωπες, επί 24ωρου βάσεως κι επί επτά συνεχόμενες ημέρες, προσπάθειες, για αλλαγή αγωγών μήκους 70 μέτρων, σε βάθος 7 μέτρων, εντός της κοίτης του ρέματος, σε δύσβατες θέσεις, επέβαλλαν ορισμένες απολύτως αναγκαίες επεμβάσεις επί του ρέματος. Η ΕΥΔΑΠ, από την αρχή του συμβάντος ήλθε σε επικοινωνία και συνεργάσθηκε με όλους τους αρμόδιους φορείς, με στόχο την αποκατάσταση όσων πρόσκαιρων αλλοιώσεων σημειώθηκαν.

Να σημειωθεί ότι η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, μετά το γεγονός αυτό, θα αποκαταστήσει πλήρως, στην προτέρα κατάσταση το ρέμα της Πικροδάφνης ενώ σχεδιάζει και προγραμματίζει την πλήρη αντικατάσταση, σε σύντομο χρονικό διάστημα, του δικτύου των αγωγών στη συγκεκριμένη, προβληματική περιοχή, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες ζημιές.

Παράλληλα, η Διοίκηση της Εταιρείας εκφράζει τις ευχαριστίες της και συγχαίρει δημόσια τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ, που ανέλαβαν την αποκατάσταση της μεγάλης ζημιάς, διακόπτοντας ακόμη και την καλοκαιρινή τους άδεια, προκειμένου να συνδράμουν, δουλεύοντας με αυταπάρνηση, πέρα από το τυπικό ωράριο, για την προστασία του Σαρωνικού, του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Ευχαριστίες επίσης εκφράζονται και προς τους περίοικους που αναγνώρισαν την αναγκαιότητα των ενεργειών μας και συμπαραστάθηκαν στο έργο της Εταιρείας.
Η έγκαιρη και αποτελεσματική αυτή παρέμβαση, που προστίθεται στις υπόλοιπες δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα της ΕΥΔΑΠ (π.χ. κοινωνικό τιμολόγιο, κ.α.), αποδεικνύει εμπράκτως την ετοιμότητα που έχει στην αντιμετώπιση τόσο σοβαρών προβλημάτων και συνηγορεί υπέρ της αναγκαιότητας διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της Εταιρείας.

eep logo