Επέκεινα χώρα - 14η Διάβαση Βίκου Νερό

12th Vikos Crossing family photo

Στις 9 Αυγούστου θα ξεκινήσει η «14η Διάβαση Βίκου, Νερό, 9-14.8.2016» που θα πραγματοποιηθεί στην επέκεινα χώρα, στη Βίτσα Ζαγορίου, ανάποδα στο ρεύμα, κατακαλόκαιρο στο ελληνικό βουνό!!
Για άλλους είναι η πρώτη φορά, για άλλους η δεύτερη, η τρίτη, η πολλοστή! Είναι η 7η συνεχόμενη χρονιά για αντάμωμα δημιουργικό, πεζοπορικό, περιηγητικό, για βαθιές αναπνοές που διαρκούν μέχρι την επόμενη άνοιξη 2017!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επέκεινα Χώρας,

«Την Τετάρτη 10 Αυγούστου θα σκαρφαλώσουμε στην δεύτερη πιο ψηλή κορυφή της Ελλάδας, στον Σμόλικα.
Την Πέμπτη θα επισκεφθούμε το Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού Πάρκου Β. Πίνδου, μετά τη βιομηχανική μονάδα ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ – νερό "Ζαγόρι" και τη δημοτική νεροτριβή Καλπακίου.
Την Παρασκευή ο Γιάννης Σακιώτης θα μιλήσει με θέμα "Οι φυσικοί πόροι -και κυρίως το νερό- δεν είναι κοινωνικά αγαθά. Είναι φυσικά αγαθά προς συλλογική διανομή, σε φύση και άνθρωπο".
Το Σάββατο 13 Αυγούστου θα γίνει για πρώτη φορά μεγάλη και μικρή Διάβαση Βίκου.
Το βράδυ της ίδιας μέρας Life Tide με τη Δέσποινα Οικονομοπούλου, κινηματογραφίστρια (Προβολή video “Sooner or later”, Πυθία του νερού -για μικρούς και μεγάλους- και Aurora) και κατόπιν θα παρουσιαστεί το Θεατρικό αναλόγιο με σκηνές από το έργο του Ύψεν "Ο εχθρός του λαού" από τον Αριστείδη Λαυρέντζο.
Η βραδυά θα ολοκληρωθεί με την απονομή διπλωμάτων Διάβασης Βίκου, φαγητό, μουσική και χορό.

Δείτε εδώ το τελικό πρόγραμμα.

eep logo