Σάμος: Βουτιά και… φωτογραφία!

1 ypovryxia ekthesi

της Μαργαρίτας Ικαρίου

Στα δυόμιση μέτρα βάθος και στην υπέροχη, απόμερη παραλία της «Μουρτιάς» στη Σάμο, τριάντα δύο φωτογραφίες από αντίστοιχους ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους περιμένουν έως και την Κυριακή 24 Ιουλίου τους υποβρύχιους θαυμαστές τους να βάλουν μάσκα και να… βουτήξουν να τις δουν!

Πρόκειται για 1η Σαμιακή Υποβρύχια Έκθεση Φωτογραφίας Σάμου που διοργανώνεται με επιτυχία από την Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου και το καταδυτικό κέντρο Aegean Scuba, στα πλαίσια του Samos Island Movie Festival. Το φεστιβάλ αυτό, ως μια προσπάθεια εθελοντικής ομάδας πολιτών με καλλιτεχνικές τάσεις, ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια με προβολές ταινιών στο προαύλιο της Μαυρογενείου Σχολής στο Μαλαγάρι Σάμου. Έτυχε θερμότατης υποδοχής από τους σινεφίλ και σε κάθε διοργάνωση υπάρχουν κάποιες ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις όπως, μουσικές παραστάσεις, νυχτερινή ουρανοπαρατήρηση, συναυλίες, εργαστήρια κλπ.

Η καινοτόμα αυτή υποβρύχια έκθεση φωτογραφίας ήταν μια ιδέα του εκπαιδευτή αυτοδυτών με 25ετή εμπειρία Αγαμέμνονα Αγγελετόπουλου, ο οποίος σημειωτέον έχει εκπαιδεύσει στο ακριτικό νησί περισσότερα από 850 άτομα τα οποία συμμετέχουν ενεργά σε εθελοντικές περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις.
Έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης, τόσο από συμμετέχοντες ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους όσο και από φορείς και συλλόγους. Όσο για τους λάτρεις της φωτογραφίας, φάνηκε ότι τους κέντρισε το ενδιαφέρον καθώς στα νερά της Μουρτιάς βούτηξαν άτομα όλων των ηλικιών και φύλων, από 5 ετών που ήταν ο μικρότερος, έως και 85 ο μεγαλύτερος! Την πρώτη κιόλας μέρα της διοργάνωσης, τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, υπό το φως της πανσελήνου που φώτιζε μαγικά τη παραλία και το βυθό, περισσότερα από 150 άτομα ήταν εκείνα που βούτηξαν για να μπορέσουν να θαυμάσουν τις φωτογραφίες από τον πλούτο και την ομορφιά του θαλασσινού τοπίου που περιβάλλει τη Σάμο. Μουσικά δρώμενα με κιθάρες, διάφορες τοπικές γεύσεις, γέλια και αλληλοπειράγματα, δίνουν ένα ιδιαίτερο χρώμα σε αυτή την καινοτόμα έκθεση φωτογραφίας.


eep logo