Πιτσιόρλας: Τέλη Οκτωβρίου οι προσφορές για ΟΛΘ

1 pitsiorlas

Την Τετάρτη αναμένεται να προχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ στην υπογραφή της νέας τροποποιημένης σύμβασης για το Ελληνικό με την κοινοπραξία που έχει αναλάβει το project των 8 δισεκατομμυρίων, ανέφερε ο επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, Στέργιος Πιτσιόρλας, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης.
Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, χαρακτήρισε την επένδυση στο Ελληνικό "μεγάλη επιτυχία" για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ιδιαίτερα εάν αυτή ξεκινήσει να υλοποιείται εντός του 2017.

Επιπλέον, προανήγγειλε ότι εντός της εβδομάδας θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για την Rosco, ενώ εκτίμησε ότι οι διαπραγματεύσεις για την παράταση της σύμβασης διαχείρισης του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος με το καναδικό fund PSP, αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Σχετικά με την προκήρυξη του διαγωνισμού για την αξιοποίηση της Εγνατίας Οδού, ο κ. Πιτσιόρλας τοποθέτησε χρονικά την προκήρυξη στις αρχές του Φθινοπώρου.

Ακόμη, εκτίμησε ότι Ο ΟΛΠ άνοιξε τον δρόμο. Υπαρχει ενδιαφέρον και για άλλες επενδύσεις και για τα 10 λιμάνια, αν και καθυστερεί ο  διαγωνισμός για την αξιοποίηση του ΟΛΘ, με το Ταμείο να αναμένει προσφορές για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου εντός του Οκτωβρίου.
Ο Στ. Πιτσιόρλας επισήμανε ακόμη ότι η περίπτωση της Μαρίνας Αλίμου είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα, αν και πιο δύσκολη από τον ΟΛΠ, λόγω "τοποθετημένων συμφερόντων".

Ο κ. Πιτσιόρλας εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα επιτευχθεί πως ο στόχος για την συγκέντρωση κεφαλαίων ύψους 2 δις. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις εντός του 2016.

eep logo