Δ.Μάρδας : Συνάντηση με Κινέζους Επιχειρηματίες και Τραπεζίτες

1 20160711 192812

Σε συνέχεια της επίσκεψης του ελληνικού κυβερνητικού κλιμακίου στην Κίνα, με επικεφαλής τον κ. Πρωθυπουργό, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, κ. Δημήτρης Μάρδας, συναντήθηκε τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, με Κινέζους επιχειρηματίες και τραπεζίτες, στο Υπουργείο Εξωτερικών. Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα, προτάσεις και ιδέες των κινέζων επιχειρηματιών, οι οποίες είχαν συζητηθεί και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Υφυπουργού στο Πεκίνο.

Οι επιχειρηματίες και τραπεζίτες της κινέζικης αποστολής, οι οποίοι συμμετείχαν στην χθεσινή συνάντηση, ήταν: ο HU Zhirong, ιδιοκτήτης της επενδυτικής εταιρίας Kaixinrong Group, που δραστηριοποιείται στον κλάδο του τουρισμού, της ενέργειας, των ακινήτων και του πολιτισμού και η οποία εταιρία παράγει επίσης εξοπλισμό και μηχανήματα ηχητικών εγκαταστάσεων με 3.000 καταστήματα λιανικής πώλησης στην Κίνα. Ο LI Zhenxi και ο Yu Hong Pu, πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος αντίστοιχα της BaoShang Bank Limited, της πρώτης Ανώνυμης Εμπορικής τράπεζας στην εσωτερική Μογγολία, με υποκαταστήματα και θυγατρικές σε πάνω από 10 πόλεις, με εξειδίκευση στις πιστώσεις και μικρά επιχειρηματικά δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Και η XU Jun Jun, ιδιοκτήτρια της εταιρίας Sino Olive – Greek Top με πολλές δραστηριότητες σε Ελλάδα και Κίνα, η οποία δραστηριοποιείται στο κλάδο του τουρισμού, των ακινήτων και πολιτισμού.

Οι Κινέζοι επιχειρηματίες εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα στο χώρο του τουρισμού, με τη συμμετοχή τους σε δυο επενδυτικά σχέδια (το ένα στην περιοχή της Αττικής και το δεύτερο στην Εύβοια) και στο Πεκίνο με σκοπό την προώθηση Ελληνικών προϊόντων μέσω του προς διαμόρφωση διεθνούς εκθεσιακού κέντρου στο Yanjiao-International Trade City. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι προτάσεις και ιδέες των κινέζων επιχειρηματιών για την ανάπτυξη και προώθηση του έργου «Νησί της τέχνης και του Πολιτισμού», στην Αιγιλεία. Η κινέζικη αντιπροσωπία επισκέφθηκε την περιοχή και συναντήθηκε με το Δήμαρχο Καρύστου.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Κινέζων επιχειρηματιών και τραπεζιτών με εκπροσώπους Ελληνικών κατασκευαστικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στη Μέση Ανατολή και Αφρική. Σκοπός της συνάντησης αυτής, όπως και των συναντήσεων που θα ακολουθήσουν με κινεζικές κατασκευαστικές εταιρίες, είναι η ανάπτυξη συμπράξεων μεταξύ των κινεζικών και ελληνικών κατασκευαστικών εταιριών στις διεθνείς αγορές.

eep logo