ΠΑΣΟΚ: Για γέλια και για κλάματα οι Τσακαλώτος, Δρίτσας, Κατρούγκαλος

pasok anthropos

Σφοδρή επίθεση στους υπουργούς Οικονομίας, Ναυτιλίας και Εργασίας για την έκκληση που απηύθυναν απο κοινού στους εργαζομένους του ΟΛΠ και του ΟΛΘ εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή του το Γραφειο Τύπου του κόμματος χαρακτηρίζει την έκκληση των κκ Τσακαλώτου, Δρίτσα και Κατρούγκαλου "για γέλια και για κλάματα" και καλεί την κυβέρνηση να διασφαλίσει σταθερές και ασφαλείς εργασιακές σχέσεις στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, ενόψει της ιδιωτικοποίησης τους.
Ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ εχει ως εξής :
«Έκκληση για γέλια και για κλάματα κάνουν οι Υπουργοί Τσακαλώτος, Δρίτσας και Κατρούγκαλος προς τους εργαζόμενους του ΟΛΠ και του ΟΛΘ προκειμένου να σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, που έχουν ήδη σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία, το εμπόριο, τις εξαγωγές και την κρουαζιέρα.
Η αποκλειστική ευθύνη όμως για τα αποτελέσματα αυτά ανήκει στους ίδιους τους Υπουργούς και την πολιτική της κυβέρνησης τους.
Εδώ και χρόνια υπονόμευαν συστηματικά την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, υπόσχονταν σε όλους τα πάντα και καλλιεργούσαν στην κοινωνία και στους εργαζομένους κλίμα διχασμού και απέχθειας προς τις ιδιωτικές επενδύσεις.
Στη συνέχεια, μέσα από παλινωδίες, καθυστερήσεις και "αυταπάτες", που κόστισαν στη χώρα, κατέληξαν ότι η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ είναι επωφελής για το δημόσιο συμφέρον.
Και σήμερα, επί μήνες, δίνουν αφειδώς και χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις προς τους εργαζόμενους ότι θα διασφαλίσουν τους κανονισμούς προσωπικού και τις εργασιακές σχέσεις, μετά την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.
Μόνο που οι δεσμεύσεις είναι μόνο στα λόγια. Όπως οι υποσχέσεις που έδιναν στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό. Μια ακόμη εξαπάτηση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.
Αν πραγματικά εννοούν αυτά που λένε, ένας δρόμος υπάρχει. Να πράξουν αντίστοιχα ότι έγινε και το 1999, όταν επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, ο ΟΛΠ μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία. Με τον τότε Κανονισμό Λειτουργίας διασφαλίστηκαν οι εργασιακές σχέσεις.
Είναι συνεπώς, αποκλειστική τους ευθύνη να κατοχυρώσουν στην πράξη, μέσα από διάλογο και κατάλληλη θεσμική ρύθμιση, κανονισμούς προσωπικού, με ασφαλείς και σταθερές εργασιακές σχέσεις για τους εργαζομένους στον ΟΛΠ και στον ΟΛΘ.
Όλα τα άλλα είναι για φτηνή κατανάλωση της συριζαίικης προπαγάνδας. Μια ακόμη ωμή κοροϊδία και εξαπάτηση.
Αποτελούν μάλιστα προάγγελο για το τι θα συμβεί το Φθινόπωρο στις εργασιακές σχέσεις γενικότερα».

 

eep logo