Προσφυγικό: Η Επόμενη Μέρα

1 Technopolis KalosTous

Το Κοινωνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες "Καλώς Τους" διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση την Τρίτη 7 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση της μέχρι σήμερα διαχείρισης του Προσφυγικού μέσα από τις παρεμβάσεις υπεύθυνων χώρων φιλοξενίας, αλλά και ανθρώπων της αυτοδιοίκησης που στην περιοχή τους λειτουργούν κέντρα φιλοξενίας προσφύγων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εμπειρία από τη δουλειά εκπαιδευτικών με τα προσφυγόπουλα. 


Η εκδήλωση φιλοδοξεί - πέρα από την αποτύπωση της κατάστασης σήμερα στους χώρους φιλοξενίας και την ανταλλαγή εμπειριών - να καταλήξει σε βασικά συμπεράσματα για την επόμενη φάση διαχείρισης που έχουν ως κεντρικά σημεία τη βελτίωση στους όρους διαβίωσης των προσφύγων, αλλά και την κανονικότητα που πρέπει να αποκτήσει η ζωή για τα παιδιά του πολέμου.

Όπως όλο το προηγούμενο διάστημα, έτσι και τη νέα περίοδο η αποτελεσματική παρέμβαση στα ζητήματα πέρα από έναν ολοκληρωμένο συντονισμό έχει ανάγκη την ισχυρή παρουσία της αλληλεγγύης.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:
Κατερίνα Μιτοπούλου, Πρόεδρος του Kέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ηπείρου
Σταύρος Μυρογιάννης, Διοικητής Κέντρου Φιλοξενίας Καράτεπε Λέσβου
Αλεξάνδρα Ανδρούσου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΕΚΠΑ

Παρεμβαίνουν:
Μαρία Ηλιοπούλου, Αντιδήμαρχος Δ. Αθηναίων για το Παιδί
Λευτέρης Παπαγιαννάκης, Αντιδήμαρχος Δ.Αθηναίων για τους Πρόσφυγες
Ελένη Κυραμαργιού, Δημοτική Σύμβουλος Κερατσινίου - Δραπετσώνας
Μαρία Σταθάκη, Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά

Συντονίζει ο Νίκος Μπελαβίλας (Καλώς Τους)

Pin It

eep logo