ΛτΑ: Ξενάγηση στον παλιό Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Νέου Φαλήρου

1 atmohlekrtikos falirou

Ξενάγηση στις ιστορικές εγκαταστάσεις του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Νέου Φαλήρου διοργανώνει η δημοτική κίνηση «το Λιμάνι της Αγωνίας-Πειραιάς η πόλη μας» το Σάββατο 28 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2016», μετά από πρόσκληση του Δήμου Πειραιά.

Η κα Μαρία Μαυροειδή, πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Επιτροπής για τη Διατήρηση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς (TICCIH), προϊσταμένη του ιστορικού αρχείου της ΔΕΗ και συνεπιμελήτρια της έκθεσης «Βιομηχανική Κληρονομιά στην Ελλάδα, 1980-2015», θα μας ξεναγήσει στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, αλλά και στους χώρους όπου φιλοξενούνται η αναδρομική έκθεση «Βιομηχανική Κληρονομιά στην Ελλάδα, 1980-2015. Διάσωση - Έρευνα -Εκπαίδευση» και η αφιερωματική έκθεση «Η ΔΕΗ και η ιστορία της».

Στόχος του Λιμανιού της Αγωνίας είναι η ουσιαστική συνάντηση - γνωριμία των κατοίκων του Πειραιά με τα σημαντικά πολιτιστικά στοιχεία της πόλης, η ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τις περιβαλλοντικές, αισθητικές και κοινωνικές ανάγκες της πόλης και η διεκδίκηση και δημιουργία ελεύθερων χώρων πρασίνου σε μια από τις πιο επιβαρυμένες περιβαλλοντικά περιοχές της Αττικής.

Η Ομάδα Πολιτισμού του ΛτΑ, προσπαθώντας να συμβάλλει στην ανάδειξη της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του Πειραιά, σχεδίασε τα Πειραϊκά Μονοπάτια (www.peiraikamonopatia.gr) συγκεντρώνοντας όλα όσα έχουν στοιχειοθετήσει την πορεία της πόλης μέσα στο χρόνο και κωδικοποιώντας τα, μέσω της τεχνολογίας με τη μορφή χαρτογραφημένης περιήγησης.

Τοποθεσία συνάντησης: Ατμοηλεκτρικός σταθμός Ν. Φαλήρου: Κτήριο Τ, Σολωμού και Δημ. Φαληρέως , Νέο Φάληρο.

eep logo