Καταβολές των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους

pliromi syntakseon

Από τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Μετά από τις μεθοδικές και συντονισμένες προσπάθειες της Διοίκησης και των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου (Κοινωνική Υπηρεσία, Οικονομική Υπηρεσία, Υπηρεσία Πληροφορικής) καταβάλλονται αυτές τις ημέρες τα προνοιακά επιδόματα (κυρίως ΑΜΕΑ) σε όσους δικαιούχους είχαν υποβάλλει αίτηση από 1/10/2015 και μετά στο Δήμο και πληρούσαν τις προϋποθέσεις που ορίζονται από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.
Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου είχε, ήδη, μεριμνήσει και ήταν έτοιμος από πλευράς στελέχωσης προσωπικού και τεχνολογικού εξοπλισμού, για να λειτουργήσει η νέα υπηρεσία με επαρκή τρόπο. Αμέσως, μόλις πραγματοποιήθηκε η μετάπτωση των στοιχείων για τους συγκεκριμένους δικαιούχους από την εταιρεία πληροφορικής που έχει αναλάβει το έργο, προχωρήσαμε στην εισαγωγή των απαραίτητων δεδομένων, ζητώντας ταυτόχρονα από το Υπουργείο Εσωτερικών το συνολικό ποσό και στη συνέχεια αποστείλαμε στο σύστημα ΔΙΑΣ το ποσόν που αναλογούν για κάθε δικαιούχο. Οι δικαιούχοι μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2015 έλαβαν το επίδομα από την αντίστοιχη υπηρεσία του Δήμου Καλλιθέας.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου Κ.Ευθυμίου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη καταβολή των προνοιακών επιδομάτων από το Δήμο μας και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αιρετούς και υπηρεσιακούς υπεύθυνους του Δήμου μας για την ολοκλήρωση μιας ακόμη αρμοδιότητας που αναλάβαμε επιδεικνύοντας αξιοπιστία και επάρκεια.
Τους τελευταίους μήνες συγκροτήσαμε το γραφείο πρόνοιας που διακρίνεται για την εύρυθμη λειτουργία του με στόχο να συμβάλλει στην ενδυνάμωση του υποστηρικτικού κοινωνικού δικτύου του Δήμου το οποίο παρέχει μια μεγάλη δέσμη ποιοτικών κοινωνικών υπηρεσιών στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού του Δήμου μας».

eep logo