Δράσεις για άνεργους νέους από την Ε.Σ.Ε.Ε.

anergia 1

H Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.), ξεκινά την υλοποίηση της Πράξης «Δράσεις Κατάρτισης, Συμβουλευτικής και Πιστοποίησης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα του λιανικού εμπορίου», που εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», στο οποίο είναι συνδικαιούχος.

Η Πράξη αποσκοπεί στη συμβουλευτική καθοδήγηση, κατάρτιση και πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων 4.000 ανέργων και οικονομικά μη ενεργών νέων, ηλικίας από 18 έως 24 ετών, σε αντικείμενα του Λιανικού Εμπορίου και ο εφοδιασμός τους με τις κατάλληλες γνώσεις και μεθοδολογίες ώστε να επανενταχθούν απρόσκοπτα τα επόμενα χρόνια στην ελληνική αγορά εργασίας, απασχολούμενοι στον κλάδο. Η διάρκεια της κατάρτισης είναι 380 ώρες (120 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 260 ώρες πρακτική άσκηση).

Κάθε επιχείρηση που ανήκει στον κλάδο του λιανικού εμπορίου μπορεί να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής ώστε να προσφέρει θέσεις πρακτικής άσκησης στους ωφελουμένους. Η αίτηση γίνεται δεκτή έως 30/06/16. Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα δίνονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.eseeemporio.gr.

eep logo