Γενική απεργία: Το απεργιακό δελτίο του Σαββατοκύριακου

apergia

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ θα είναι το Σάββατο για δεύτερη μέρα η πρωτεύουσα εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, κόντρα στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται το βράδυ της Κυριακής.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό (γραμμές 2, 3), Τον Ηλεκτρικό (γραμμή 1) και το Τραμ απεργούν από την Παρασκευή και συνεχίζουν και το Σάββατο 7 Μαΐου, ενώ ακυρώθηκαν όλα τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ώς και τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Για την Κυριακή οι εργαζόμενοι αποφάσισαν στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας ώς τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ώς τη λήξη της βάρδιας.

Δεμένα στα λιμάνια έως το πρωί της Τρίτης θα είναι και τα πλοία λόγω της τετραήμερης απεργίας που έχει κηρύξει η ΠΝΟ.

Λουκέτο και στους δήμους λόγω της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ

Χωρίς ενημέρωση και το Σάββατο, καθώς συνεχίζεται η απεργία της ΠΟΕΣΥ

Κλειστά θα είναι την Κυριακή και τα πρατήρια καυσίμων με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων. Την Κυριακή 8 Μαΐου, η Γενική Συνέλευση της Π.Ο.Π.Ε.Κ θα αποφασίσει για την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Στην 48ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν από χτες Παρασκευή επίσης οΠανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

Το Εθνικό Θέατρο ακυρώνει παραστάσεις λόγω της απεργίας

Χωρίς λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη

Σαρανταοχτάωρη απεργία πραγματοποιούν το Σάββατο και την Κυριακή οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.
Θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ- Αεροδρόμιο» και τα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ θα λειτουργήσουν κανονικά.

Συγκεντρώσεις - Συλλαλητήρια

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει νέα απεργιακή συγκέντρωση το Σάββατο στην Ομόνοια στις 6 το απόγευμα και την Κυριακή στο Σύνταγμα στις 10.30 το πρωί, ημέρα που θα γίνουν συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ σε συνδυασμό με τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια για την εργατική Πρωτομαγιά.
Η ΑΔΕΔΥ έχει επίσης προαναγγείλει συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Κυριακή στις 18.00, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή.
Γενικό προσκλητήριο έχει απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων η οποία καλεί τους αγρότες από όλη την Ελλάδα να πάρουν μέρος στο παναγροτικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Αθήνα, το Σάββατο 7 Μάη, στις 6 μμ, στην Ομόνοια.

eep logo