Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον τομέα της πρόληψης της υγείας

giatros 7
Η οικονομική κρίση συνεχίζει να πλήττει την ώρα μας τα τελευταία έξι συνεχή χρόνια με ανυπολόγιστες συνέπειες σε όλους του τομείς. Ποιες όμως είναι οι επιπτώσεις στον τομέα της υγείας και ειδικά στην πρόληψη που αφορά όλους τους Έλληνες;

Απάντηση στο σοβαρό αυτό θέμα θα δώσει την Τετάρτη 20 Απριλίου στις 19:30 – 20:15 με ομιλία του στη διάλεξη του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας ο κ. Ιωάννης Υφαντόπουλος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τίτλος του θέματος είναι «Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην πρόληψη».

Η διάλεξη θα δοθεί σε αίθουσα του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας στο κτίριο επί της οδού Ηπίτου 17Β στην Πλάκα.

Σκοπός του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, που λειτουργεί υπό την διεύθυνση τουδιαπρεπή πνευμονολόγου Παναγιώτη Μπεχράκη, τέως Αναπληρωτή Καθηγητή της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Harvard,

είναι η ανάπτυξη επιστημονικών, ερευνητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, με ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και διακοπή του καπνίσματος.

Οι διαλέξεις, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 8 Ιουνίου, απευθύνονται σε Ιατρούς, Ψυχολόγους, Επαγγελματίες Υγείας, Εκπαιδευτικούς και Επιστήμονες κάθε τομέα που έχουν ενδιαφέρον ή έρχονται αντιμέτωποι με ζητήματα Δημόσιας Υγείας.

Τις διαλέξεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα σε αίθουσες του Ινστιτούτου (Ηπίτου 17Β στην Πλάκα) θα πραγματοποιούν κορυφαίοι ειδικοί, καθηγητές και ακαδημαϊκοί του χώρου της υγείας.

Η ίδρυση και συνεχής λειτουργία του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας στηρίζεται στην ευγενική χορηγία του Ιδρύματος George D. Behrakis της Βοστώνης.

Πληροφορίες: κα Άννα Τζώρτζη 210.6470056 , 210.3314755.
Email: atzortzi@acg.edu, atzortzi@researchlab.gr

Η είσοδος είναι ελεύθερη.