Εισαγγελικό stop στην «συνάντηση κορυφής» για το ποδόσφαιρο

podosfairo mpala kentro

Εκεί που όλα έδειχναν ότι επιτέλους θα υπάρξει συνάντηση μεγάλων (στις 14:00), οι οποίοι θα καθόντουσαν στο ίδιο τραπέζι να συζητήσουν για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Ολυμπιακός γνωστοποίησε πως ο πρόεδρος του Βαγγέλης Μαρινάκηςδεν θα συμμετάσχει αφού τελικά δεν του επιτρέπεται από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ισίδωρο Ντογιάκο.

Πλέον αναμένουμε τις εξελίξεις για το τι θα συμβεί με τη συνάντηση αυτή, μιας και εκτός από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, για διαφορετικό λόγο δεν θα συμμετάσχει ούτε ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος με ανακοίνωση κατέστησε σαφές πως «δεν έχει κανένα νόημα η συμμετοχή του Παναθηναϊκού».

Πλέον στη συνάντηση μένουν οι Δημήτρης Μελλισανίδης και Ιβάν Σαββίδης.

Στη συνάντηση που είναι προγραμματισμένη για τις 14:00 στα γραφεία της Γενική Γραμματείας Αθλητισμού θα συζητήσουν όλα τα θέματα που «καίνε» το ελληνικό ποδόσφαιρο. Από τα φαινόμενα βίας, στα θέματα διαιτησίας, στο προβλήματα της Σούπερ Λιγκ και της ΕΠΟ, άλλα ακόμα και για τα θέματα που έχουν μεταξύ τους οι ομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει πάντα και το θέμα του Κυπέλλου που έχει διακοπεί, καθώς και το τελεσίγραφο των FIFA/UEFA για συνέχιση του εντός 15 ημερών (από την 18η Μαρτίου που στάλθηκε).

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Δεν πάει στη συνάντηση ο Μαρινάκης»

Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση τη συνάντηση των τριών μεγάλων του Ελληνικού ποδοσφαίρου με τον Σταύρο Κοντονή, η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων», Βαγγέλης Μαρινάκης, ενημερώθηκε το πρωί της Πέμπτης ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει στη συγκεκριμένη συνάντηση καθώς «θέτει ζητήματα σε σχέση με τη παρουσία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και τη συμμόρφωση του με το περιοριστικό όρο της μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σεβόμενος το θεσμό της Δικαιοσύνης, είχε ενημερώσει μέσω των συνηγόρων του προ δεκαπενθημέρου και πλέον τον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών κ. Σταμάτιο Δασκαλόπουλο για τη προσωπική πρόσκληση που είχε λάβει από τον Υπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή να συμμετάσχει ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός στη συνάντηση των ιδιοκτητών - επενδυτών των μεγάλων Π.Α.Ε.. Ο κ. Δασκαλόπουλος δεν εξέφρασε καμία επιφύλαξη σε σχέση με τη παρουσία του κ. Μαρινάκη εφόσον κύρια θέματα της συνάντησης ήταν η διασφάλιση της δημόσιας τάξης και η προστασία της περιουσίας των ΠΑΕ και των μετόχων τους.

Κατόπιν τούτου ο κ. Μαρινάκης απάντησε θετικά στη πρόσκληση του Υπουργού προκειμένου να συμμετάσχει στη συζήτηση για θέματα που αφορούν τη διασφάλιση της δημοσίας τάξης και τη διαμόρφωσης νέων δεδομένων στην επιχειρηματικότητα του αθλήματος.

Σήμερα το πρωί, λίγες ώρες πριν τη πραγματοποίηση της συνάντησης, η οποία ήταν γνωστή ότι θα πραγματοποιηθεί εδώ και δέκα τουλάχιστον ημέρες, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ισίδωρος Ντογιάκος κάλεσε τον συνήγορο του κ. Μαρινάκη και εξέφρασε την επιφύλαξη του σε σχέση με τη παρουσία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός στη συγκεκριμένη συνάντηση ύστερα από «καταγγελίες και οχλήσεις δημοσιογράφων». Τη συγκεκριμένη θέση επανέλαβε στη συνέχεια και ο κ. Σταμάτιος Δασκαλόπουλος με το σκεπτικό ότι η ατζέντα της συνάντησης όπως διαμορφώνεται από την επίσημη ανακοίνωση του Υφυπουργείου Αθλητισμού, η οποία εκδόθηκε και ήταν γνωστή στους αρμοδίους εισαγγελείς από τη Τρίτη 22.03.2016, θέτει ζητήματα σε σχέση με τη παρουσία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και τη συμμόρφωση του με το περιοριστικό όρο της μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Με βάση τα παραπάνω δε καθίσταται δυνατή η παρουσία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του μεγαλύτερου επενδυτή στο ελληνικό ποδόσφαιρο στη συνάντηση με τον Υπουργό Αθλητισμού και τους ιδιοκτήτες των λοιπών ΠΑΕ προκειμένου να ασκήσει τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του της διασφάλισης της οικονομικής του ελευθερίας και της προστασίας της ιδιοκτησίας του».

Δεν βρίσκει λόγο παρουσίας στη συνάντηση ο Μελισσανίδης

Μετά την αποχώρηση του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ολυμπιακού, δύσκολα θα πραγματοποιηθεί πλέον η συνάντηση κορυφής με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

Προς το παρόν ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν βρίσκει κανέναν ουσιαστικό λόγο για να επισκεφτεί τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μαζί με τον Ιβάν Σαββίδη, από τη στιγμή που οι δυό τους έχουν τακτική επικοινωνία.

Η απουσία του Ολυμπιακού σημαίνει πως δεν θα υπάρξει η παραμικρή πρόοδος όσον αφορά τα φλέγοντα ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και συνεπώς το ραντεβού είναι καλύτερα να αναβληθεί.

Προς το παρόν τίποτα δεν είναι επιβεβαιωμένο και αναμένεται ανακοίνωση από την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, άλλα και από τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες πλευρές.

In.gr

Pin It