Ε, όχι και παραίτηση για ένα σαρδάμ!

mouzalas microfono

Το Portnet έγραψε προχθές για «ατυχείς δηλώσεις» του Γ. Μουζάλα στον Πειραιά, όπου απλώς διαπίστωσε την κακή κατάσταση που επικρατεί, επισημαίνοντας ότι οι υπουργοί πρέπει να δίνουν λύσεις κι όχι να σχολιάζουν. Την επομένη ο Γ. Μουζάλας με τις λάσπες από την Ειδομένη όπου είχε μεταβεί επέστρεψε στην αθήνα και κατέβηκε απ’ ευθείας στο Φάληρο για να παραχωρήσει συνέντευξη στον Σκάι και τον Παύλο Τσίμα.
Μια συνέντευξη που ανέδειξε έναν άνθρωπο με βαθιά γνώση του προσφυγικού προβλήματος, έναν έμφυτο ανθρωπισμό κι επιπλέον έναν πολιτικό διακριτικά αποστασιοποιημένο από την κυβέρνηση. Μέτρησαμε τουλάχιστον δυο φορές να κάνει λόγο για επιλογές της κυβέρνησης ωσάν να μην ήταν υπουργός της. Αυτό θα μπορούσε να είναι το πολιτικό θέμα της ημέρας, αν εν τη ρύμη του λόγου του δεν αποκαλούσε την πΓΔΜ «σκέτη» Μακεδονία. (Όπως την αποκαλούν οι πάντες δηλαδή). Εντάξει, όσο το θέμα του ονόματος είναι ανοιχτό κανένας υπουργός καμιάς ελληνικής κυβέρνησης δεν μπορεί να μην αποκαλεί την χώρα πΓΔΜ. Αλλά ένα σαρδάμ μπορεί να αποτελεί λόγο παραίτησης; Και μάλιστα όταν ο υπουργός έχει ζητήσει ήδη δυο φορές συγγνώμη; Αυτό ζητάει πρώτος – πρώτος ο κυβερνητικός εταίρος Π. Καμμένος!

Μάλλον την καλύτερη απάντηση την έδωσε, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι υπουργοί του που συνεδρίαζαν στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Τετάρτης, αλλά το Ποτάμι με ένα σχόλιο του που για πρώτη φορά εμμέσως στηρίζει υπουργό της κυβέρνησης : «Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να παραιτηθεί ένας υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά τα σαρδάμ δεν περιλαμβάνονται σε αυτούς. Εθνοκάπηλοι όλων των ειδών συμμαζευτείτε. Η χώρα έχει τραγικά προβλήματα μπροστά της, μην καταπίνουμε την κάμηλο και διυλίζουμε τον κώνωπα».

ETEKA_Desktop

eep logo