Ιωακειμίδης για αντιπλημμυρικά έργα: "Ο Χαρδαλιάς είναι μέρος του προβλήματος και όχι η λύση"

Δήλωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής

Στα αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν και τα οποία, όπως τονίζει δεν θα γίνουν με περιφερειάρχη το Νίκο Χαρδαλιά, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, ο επίσης υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής, Γιώργος Ιωακειμίδης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Ιωακειμίδη:

"Είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής ή αρχικομματάρχης Αττικής ο κ. Χαρδαλιάς που σήμερα επισκέφθηκε τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Μπακογιάννη; Στην κοινή δήλωση ανέφεραν πως συζήτησαν «βαθιά συλλογισμένοι» τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης και ιδιαίτερα των πλημμυρών.

Ρωτάμε, γιατί ή Αττική έχει 66 δήμους και δεν ακούσαμε πρόθεση για επίσκεψη ούτε αναφορά στους υπόλοιπους δήμους.

Για τις πλημμύρες, για τις οποίες κόπτεται και «συλλογίστηκε» ο κ. Χαρδαλιάς, το Μοσχάτο, η Νέα Ιωνία, η Ανατολική και Δυτική Αττική κινδυνεύουν συγκριτικά πολύ περισσότερο από την Αθήνα. Αναρωτιόμαστε επίσης, διαβάζοντας την ανακοίνωση, εάν τώρα θυμήθηκαν και οι δύο την κλιματική κρίση.

Και αν για τον Δήμαρχο Αθηναίων δεν μας πέφτει λόγος, για τον αντικαταστάτη του κ. Πατούλη έχουμε να πούμε το εξής: Μην παρουσιάζει τον εαυτό του ως μέρος της λύσης των προβλημάτων της κρίσης. Είναι ο ίδιος ατόφιο και μεγάλο μέρος του προβλήματος. Όσα προαναγγέλλει ότι θα κάνει και υπόσχεται, μπορούσαν και έπρεπε να έχουν ήδη γίνει.

Ο ίδιος, άλλωστε είχε την ευθύνη ως υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία. Όσο για το ν. 4662/2020 για τον οποίο ζητά πλήρη εφαρμογή, του θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση και ο κ. Πατούλης είχαν την ευθύνη για την εφαρμογή του. Θυμίζουμε ότι τουλάχιστον 40 αντιπλημμυρικά έργα και μελέτες στην Αττική δεν έχουν καν ξεκινήσει. Πάνω από 85 εκατ. ευρώ για έργα και μελέτες αντιπλημμυρικής προστασίας λιμνάζουν.

Ως επόμενη Περιφερειακή Αρχή της Αττικής δεσμευόμαστε ότι:

Βάζουμε τάξη στο χάος των απευθείας αναθέσεων.
Επικαιροποιούμε άμεσα τη μελέτη κινδύνου πλημμύρας η οποία έχει κατατεθεί το 2018 και έπρεπε να είχε επικαιροποιηθεί το 2022.
Καθαρίζουμε από την πρώτη μέρα τα ρέματα για τα οποία η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη. Το ρέμα Κόρμπη στη Βάρη, Σαπφούς στο Μαρούσι, τον αγωγό ομβρίων στη λεωφόρο Αθηνών-Περιστέρι Χαϊδάρι-, το αντιπλημμυρικό στη Χαμοστέρνας, το ρέμα Γιώργη στη Νέα Πέραμο. Έργα, δηλαδή, που θα έπρεπε να έχουν γίνει χθες.
Εφαρμόζουμε ψηφιακές τεχνικές για την έγκαιρη προειδοποίηση σε αντιπλημμυρικά έργα και πυροπραστασία.
Ενισχύουμε την αντιπλημμυρική θωράκιση της Περιφέρειας σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Περιφερειακού Σχεδίου Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή
Προωθούμε ολοκληρωμένη στρατηγική για την οικολογική διακυβέρνηση.
Η Αττική είναι το σπίτι μας. Και στο σπίτι μας πρώτιστο μέλημα είναι η ασφάλεια. Η Αττική δεν χρειάζεται άλλο την επικοινωνιακή αποτελεσματικότητα του κ. Χαρδαλιά. Χρειάζεται Περιφερειάρχη που «θα κάνει τη δουλειά».

Με όραμα, όρεξη και γνώση της αυτοδιοίκησης και των πραγματικών προβλημάτων. Αν, άλλωστε, ο κ. Χαρδαλιάς ήταν τόσο αποτελεσματικός θα ήταν υπουργός Πολιτικής Προστασίας. Όχι επιστρατευμένος ως δεύτερη επιλογή για την αντικατάσταση του κ. Πατούλη, μετά τον κ. Παπανικολάου".

 

eep logo