Συναυλία των Rolling Stones για πρώτη φορά στην Κούβα

rolling stones concert

Θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαρτίου στην Αβάνα

To θρυλικό συγκρότημα των Rolling Stones θα πραγματοποιήσει την πρώτη στην ιστορία του εμφάνιση στην Κούβα σε μια υπαίθρια συναυλία με δωρεάν είσοδο την 25η Μαρτίου στην Αβάνα, ανακοίνωσαν οι «γερόλυκοι» της ροκ μουσικής στον ιστότοπό τους.
«Έχουμε εμφανιστεί σε πολλές ιδιαίτερες περιοχές κατά τη διάρκεια της μακράς μας καριέρας, όμως αυτό το σόου στην Αβάνα θα είναι ορόσημο για εμάς, όπως ελπίζουμε και για τους φίλους μας στην Κούβα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του συγκροτήματος.
Οι Rolling Stones προσέθεσαν την Αβάνα ως σταθμό στην περιοδεία τους στη Λατινική Αμερική, τη «Latina Ole», που επρόκειτο να ολοκληρωθεί την 17η Μαρτίου στην πόλη του Μεξικού.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο Ciudad Deportiva και θα γίνει λίγες ημέρες μετά την ιστορική επίσκεψη στην Κούβα του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που έχει προγραμματιστεί για την 21η και 22α Μαρτίου.
Ο Μικ Τζάγκερ είχε επισκεφθεί στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου την Κούβα, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε παρακολουθήσει μια συναυλία Τίμπα (μουσικό είδος που συγγενεύει με τη σάλσα) του συγκροτήματος Μπαμπολέο σε μία αίθουσα στο δυτικό τμήμα της Αβάνας.
Μετά την επανάσταση του 1959, η μουσική ροκ, που θεωρήθηκε ως ένα όπλο του «αμερικανικού ιμπεριαλισμού» είχε απαγορευτεί για πάρα πολλά χρόνια στην Κούβα προτού σταδιακά γίνει ανεκτή μέχρι την προηγούμενη δεκαετία όταν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης την μετέδιδαν κατά κόρον.
Μετά την ιστορική επαναπροσέγγιση στα τέλη του 2014 της Κούβας και των ΗΠΑ, πολλοί Αμερικανοί και διεθνούς φήμης καλλιτέχνες πραγματοποίησαν ιδιωτικές επισκέψεις στη νήσο, μεταξύ αυτών η Κέιτι Πέρι, η Ριάνα και ο κιθαρίστας των Στινγκ Ντόμινικ Μίλερ.

tovima.gr

eep logo