Πράσινο φως στην πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης

asteras vouliagmenis

Εγκριση για να προχωρήσει η αξιοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση με αντικείμενο την αξιολόγηση της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου ανάπλασης.

Το ΚΑΣ κατέθεσε παρατηρήσεις για την ελεύθερη πρόσβαση στο Ναό του Απόλλωνος Ζωστήρος και τους λοιπούς αρχαιολογικούς χώρους, οι οποίες βρίσκουν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σύμφωνους τόσο το ΤΑΙΠΕΔ όσο και τους επενδυτές.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη του ΚΑΣ έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για τη δημιουργία εντός της αδόμητης ζώνης απόλυτης προστασίας (Α1) στην οποία και βρίσκεται ο Ναός, ενός οργανωμένου επισκέψιμου χώρου, που θα λειτουργεί συγκεκριμένες ώρες και ημέρες. Η είσοδος στο χώρο θα είναι από τον δημόσιο δρόμο, και θα είναι αποκομμένη και ανεξάρτητη από τις λουτρικές εγκαταστάσεις.

Τώρα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην υποβολή στο Συμβούλιο της Επικρατείας του αναθεωρημένου χωροταξικού σχεδίου, για το οποίο τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Αμυνας έχουν εκφράσει αρνητικές εισηγήσεις.

tovima.gr

eep logo