Βασίλης Κορκίδης : Όχι σε προεκλογικά «σημεία και τέρατα»

korkidisΜε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ θίγει την προεκλογική πολιτική ασάφεια που σε συνδυασμό με την υπερβολή δηλώσεων και υποσχέσεων, δημιουργεί φόβο στους μικρομεσαίους και έχει οδηγήσει την αγορά σε «αδράνεια».
Ακολουθεί τμήμα της δήλωσης του Β.Κορκίδη:

«...Οι εξαγγελίες των τελευταίων ημερών στα ΜΜΕ από γνώστες και αδαείς υποψηφίους, από ανεύθυνους και υπεύθυνους εκπροσώπους κομμάτων, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικής αφέλειας και γελοιότητας, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του κόσμου που ακούει τα "προεκλογικά σημεία & τέρατα" με τιμωρητική έκπληξη.

Οι υποσχέσεις, οι παροχές, οι ελαφρύνσεις, οι απαλλαγές και οι υπερβολές όχι μόνο δεν γίνονται πλέον πιστευτές, αλλά αντιθέτως φοβίζουν τους σοβαρούς ανθρώπους και τους νηφάλια σκεπτόμενους ψηφοφόρους.

Η προεκλογική πολιτική ασάφεια σε συνδυασμό με την υπερβολή δηλώσεων και υποσχέσεων, δημιουργεί φόβο στους μικρομεσαίους και έχει οδηγήσει την αγορά σε "αδράνεια" πράξεων και σκέψεων. Ξεκάθαρες απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί από τους πολιτικούς αρχηγούς, με αποτέλεσμα η αλήθεια για την επόμενη ημέρα των εκλογών να κρατά τους ανθρώπους της αγοράς σε αγωνία και ανασφάλεια.

Η ΕΣΕΕ και άλλοι φορείς σύμφωνα με επιστολές και υπομνήματα φαίνεται να έχουν θορυβηθεί από την ανευθυνότητα της πολυφωνίας των κομμάτων και ζητούν καθαρά λόγια και σαφείς θέσεις, από τους αρχηγούς τους. Ο Πρωθυπουργός, ήδη ενημέρωσε ότι θα απαντήσει δια ζώσης στις ερωτήσεις της επιστολής της ΕΣΕΕ και των άλλων φορέων, ενώ περιμένουμε και από τους άλλους.

Το φορολογικό και η υπερφορολόγηση, το ασφαλιστικό και ο ΟΑΕΕ, οι Τράπεζες και η ρευστότητα, η ανεργία εργοδοτών και εργαζομένων, η διαπραγμάτευση του προγράμματος και του χρέους, αλλά και το ενδεχόμενο σενάριο του τρίπτυχου "Grexit-bankrun-Default" είναι οι επτά "πληγές" της αγοράς που θα ταλαιπωρούν τους μικρομεσαίους και μετά τις εκλογές.

Αυτός είναι και ο λόγος που αυτές οι εκλογές δεν μας δημιουργούν προσδοκίες για το μέλλον της αγοράς, ούτε ελπίδες για τη βελτίωση της καθημερινότητας μας, αλλά αντίθετα ακόμα και την επόμενη ημέρα θα εξακολουθούν να συντηρούν την αβεβαιότητα και να αυξάνουν την ανασφάλεια μας. Μεγαλύτερη λοιπόν σημασία έχει σε αυτές τις εκλογές ποιόν σοβαρό υποψήφιο ψηφίζεις, από το τι τελικά ψηφίζεις. Όχι λοιπόν ξανά "σημεία και τέρατα" της πολιτικής, στο ελληνικό Κοινοβούλιο...»

Pin It

eep logo