ΕΕΣ: Στήριξη των συγγενών των θυμάτων και των επιζώντων του Ναυαγίου της Πύλου

Επέκταση της λειτουργίας της Τηλεφωνικής Γραμμής του Πολυδύναμου Κέντρου Προσφύγων

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός επέδειξε για μία ακόμη φορά γρήγορα αντανακλαστικά, θέτοντας στη διάθεση της ελληνικής πολιτείας την Τηλεφωνική Γραμμή Πληροφόρησης και Ψυχοκοινωνικής Στήριξης Προσφύγων (210-5140440, 6934724893) του Πολυδύναμου Κέντρου Προσφύγων του ΕΕΣ στην Αθήνα για την παροχή ολιστικής στήριξης στους συγγενείς των θυμάτων και των επιζώντων του Ναυαγίου της Πύλου.



Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα του συμβάντος και τις έκτακτες ανάγκες που έχουν προκύψει, επέκτεινε με ανθρωπιστική ευσυνειδησία τη λειτουργία της Τηλεφωνικής Γραμμής από τη Δευτέρα έως την Κυριακή, 08:00-00:00.

Η Τηλεφωνική Γραμμή καλύπτει 17 γλώσσες και διαλέκτους, οι οποίες με τη συμβολή και των εθελοντών κοινότητας έχουν αυξηθεί περαιτέρω, συντελώντας στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των αιτημάτων.
Ως εκ τούτου, παρέχονται πρώτες ψυχολογικές βοήθειες, πληροφορίες και διερμηνεία σε Ελληνικά, Αγγλικά, Ρωσικά, Αραβικά, Γαλλικά, Φαρσί/ Νταρί, Παστού, Τουρκικά, Ουρντού, Παντζάμπι, Σουαχίλι, Kinyarwanda, Kirundi, Pular, Soussou, Malinke, Kissi, Ουκρανικά και Κουρδικά.

Επιπλέον, οι έμπειροι και άρτια εκπαιδευμένοι επαγγελματίες της Τηλεφωνικής Γραμμής πλαισιώνονται από διεπιστημονική ομάδα κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων και νομικών συμβούλων, προκειμένου να παράσχουν ολιστική στήριξη προσαρμοσμένη στις ανάγκες των συγγενών και φίλων των θυμάτων, των επιζώντων, καθώς και της ελληνικής πολιτείας εν γένει.



Τέλος, ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ρόλος της Τηλεφωνικής Γραμμής στη διασύνδεση των ατόμων που καλούν με τις Υπηρεσίες Αναζητήσεων και Αποκατάστασης Οικογενειακών Δεσμών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αλλά και τις αντίστοιχες υπηρεσίες των υπόλοιπων Εθνικών Συλλόγων.

eep logo