Σεισμός στο λιανεμπόριο: Στο «σφυρί» ο Κωτσόβολος

Aυτό ανακοίνωσε ο βασικός μέτοχος της ελληνικής αλυσίδας ηλεκτρικών ειδών, βρετανικός όμιλος Currys.

Στο «σφυρί» βγάζει ο βρετανικός όμιλος Currys την Κωτσόβολος.


Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι «προχωρά σε μία στρατηγική αναθεώρηση της στρατηγικής της στην θυγατρική και ηγέτιδα δύναμη της ελληνικής αγοράς Κωτσόβολος, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πώληση των δραστηριοτήτων της».


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Κωτσόβολος, η οποία έχει επίσης παρουσία στην Κύπρο, είναι μια επιχείρηση με ισχυρές και κερδοφόρες επιδόσεις, με υψηλή αναγνωρισιμότητα επωνυμίας, ενοποιημένη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου και ποικίλο μείγμα προϊόντων και υπηρεσιών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο επανεξετάζει τακτικά τη δομή του Ομίλου μέσα από το πρίσμα της κινητήριας αξίας των μετόχων και πιστεύει ότι η δύναμη της επωνυμίας Κωτσόβολος, το μακροπρόθεσμο ιστορικό κερδοφόρων παραδόσεων και η ηγετική θέση στην αγορά δεν αντικατοπτρίζονται επί του παρόντος στην αποτίμηση του Ομίλου. Δεδομένων των ισχυρών οικονομικών προοπτικών για την Ελλάδα και των μελλοντικών ευκαιριών ανάπτυξης για την επιχείρηση, το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να διερευνηθούν όλες οι επιλογές για την Κωτσόβολος.

Ο Alex Baldock, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου δήλωσε: «Η απόδοση της Currys είναι ισχυρή στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ελλάδα, όπου ο μετασχηματισμός μας λειτουργεί, και έχουμε λάβει μέτρα για να οδηγήσουμε σε μια κερδοφόρα ανάκαμψη στις Σκανδιναβικές χώρες. Η Κωτσόβολος είναι μια εξαιρετική επιχείρηση με λαμπρό μέλλον και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αξιολογήσουμε τον καλύτερο τρόπο για να προωθήσουμε την Κωτσόβολος για να μεγιστοποιήσουμε την αξία για τους μετόχους μας».

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την 1η Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε η υπογραφή δανειακής σύμβασης της Κωτσόβολος – Dixons South East Europe με την Alpha Bank, με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), για τη χρηματοδότηση του προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού της εταιρείας, ύψους 15,26 εκατ. ευρώ.


Το επενδυτικό πλάνο προέβλεπε χρηματοδότηση μέσω της έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 12,2 εκατ. ευρώ, με τη συμμετοχή του ΤΑΑ στην επένδυση να ανέρχεται σε 50% και της Alpha Bank σε 30%, καλύπτοντας συνολικά το 80% του επενδυτικού προγράμματος.

(alfavita.gr)

eep logo