Ακτινογραφία των εκλογών 2023: Ο ΣΥΡΙΖΑ τροφοδότησε όλα τα κόμματα

Πού πήγαν οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής

Η Νέα Δημοκρατία κατέγραψε μια συντριπτική νίκη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ στις χθεσινές εκλογές, κερδίζοντας εισροή ψηφοφόρων από όλα τα κόμματα, ενώ ακριβώς η αντίθετη κατάσταση ίσχυσε για τον ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφοντας απώλειες προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Marc, Θωμάς Γεράκης, παρουσίασε στον ΑΝΤ1 επιμέρους στοιχεία του Exit Poll και συγκεκριμένα τις συσπειρώσεις των κομμάτων, τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων, καθώς και το ποια κόμματα έλαβαν τις ψήφους της Χρυσής Αυγής.

Η ΝΔ πήρε ψήφους από όλα τα κόμματα

Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Γεράκης, η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας έφθασε στο 81,7%.

Η ΝΔ πήρε 10,8% των ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ, 14,1% από το ΠΑΣΟΚ, 2,6% από το ΚΚΕ, 11,5% από την Ελληνική Λύση, 9,6% από το ΜέΡΑ25 και ένα 15,6% των ψηφορόρων από άλλο κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε ψήφους προς όλες τις κατευθύνσεις

Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τα στοιχεία της MARC, έφθασε στο 60,1%, ενώ οι απώλειες προς τη ΝΔ αγγίζουν το 10,8%, προς το ΠΑΣΟΚ το 9,9%, προς το ΚΚΕ το 5%, προς Ελληνική Λύση το 3,4%, προς ΜέΡΑ25 το 3,3% και το 7,5% έφυγε προς άλλο κόμμα.

Σύμφωνα με τον κ. Γεράκη, «ο ΣΥΡΙΖΑ τροφοδότησε όλα τα κόμματα που αύξησαν τη δύναμή τους».

Η μεγαλύτερη εισροή ψήφων στο ΠΑΣΟΚ ήταν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Το ΠΑΣΟΚ είχε συσπείρωση 76% και εισροές ψήφων 3,7% από τη ΝΔ, 9,9% από τον ΣΥΡΙΖΑ, 3,5% από το ΚΚΕ, 2,9% από την Ελληνική Λύση, 6,3% από το ΜέΡΑ25 και 8,2% από άλλο κόμμα.

Πού πήγαν οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής -Ποιοι ευνοήθηκαν περισσότερο

Αναφορικά με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, καταγράφηκε μεγάλη διασπορά, με περισσότερο ευνοημένο κόμμα την Ελληνική Λύση που πήρε το 24,5% των ψήφων, η ΝΔ πήρε το 18%, η Πλεύση Ελευθερίας 8,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,8% και το ΠΑΣΟΚ το 4,5%.

Πηγή: iefimerida.gr

 

eep logo