Μέχρι 1500 στο hot spot Σχιστού!

syroi prosfyges sto limani

Δεν θα φιλοξενηθούν περισσότεροι από 1500 μετανάστες στους χώρους του Σχιστού, ενώ το λιμάνι του Πειραιά θα μπορεί να φιλοξενεί για κάποιες ώρες μετανάστες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Αυτά ήταν τα βασικά συμπεράσματα της σύσκεψης για το προσφυγικό που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του υπ. Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα.
Στην σύσκεψη που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης συμμετείχαν ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Τζανέτος Φιλιππάκος, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής και οι δήμαρχοι Πειραιά, Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Περάματος, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Νίκαιας Ρέντη καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά.

Από τη σύσκεψη προέκυψε πως ο χώρος υποδοχής στο Σχιστό θα φιλοξενήσει μέχρι 1500 άτομα το μέγιστο και πως το λιμάνι του Πειραιά θα γίνει χώρος φιλοξενίας προσφύγων μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις αλλά οι χώροι αυτοί θα χρησιμοποιηθούν για ώρες. Τέλος αποκλείστηκε το ενδεχόμενο απευθείας μεταφοράς μεταναστών από τα νησιά σε λιμάνια της βορείου Ελλάδος.