Δημοσκόπηση: Απώλεια 2,9 μονάδες για την ΝΔ


Στις 4,6 μονάδες η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Απώλειες καταγράφει το κυβερνών κόμμα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MARC, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού ANT1.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, πρώτο κόμμα με 29,6% παραμένει η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 25%. Η διαφορά διαμορφώνεται στο 4,6%.

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα η ΝΔ χάνει 2,9 μονάδες στην πρόθεση ψήφου καθώς τον Φεβρουάριο ήταν στο 32,5%.

Τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

  • Νέα Δημοκρατία: 29,6%
  • ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.: 25%
  • ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: 9,7%
  • ΚΚΕ: 5,6%
  • Ελληνική Λύση: 3,9%
  • ΜέΡΑ25: 3,5%
  • Εθνικό Κόμμα Έλληνες: 3%

 

Σε ποιους μοιράζεται το 2,9%

Πάντως, το εν λόγω «χαμένο» ποσοστό δεν το «καρπώνεται» κανένα από τα τρία πρώτα κόμματα. Το 2,9% μοιράζεται μεταξύ των μικρότερων κομμάτων, με το μεγαλύτερο ποσοστό να συγκεντρώνεται στο ΜΕΡΑ 25, το οποίο από το 2,7% στις 8/2, βρίσκεται πλέον στο 3,5%(αύξηση 0,8%). Το ΚΚΕ σημείωσε αύξηση 0,3%, ενώ «άλλο κόμμα» πρόκειται να ψηφίσει το 3,8% (στις 8 Φεβρουαρίου «άλλο κόμμα» θα ψήφιζε το 3%). Το ποσοστό των «άκυρων-λευκών» αυξήθηκε από 1,3% στις 8/2, στο 2,3%.

Οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 10%

Η τραγωδία στα Τέμπη, η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών
Στις μεγαλύτερες ανησυχίες των πολιτών, πρώτη βρίσκεται η τραγωδία στα Τέμπη, με 86%, ακολουθεί η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις, με 69%, ενώ τρίτη έρχεται η διαφθορά (με έμφαση στα πολιτικά πρόσωπα) με 23%. Χαρακτηριστικό είναι πως μετά από αρκετούς μήνες, η ακρίβεια περνάει σε δεύτερη μοίρα, γεγονός που καταδεικνύει πως το δυστύχημα προκάλεσε σοβαρή ανησυχία ανάμεσα στους πολίτες.

Μόλις το 12,1% αποδίδει τα Τέμπη σε ανθρώπινο λάθος

Χαρακτηριστικό είναι πως στην ερώτηση «Που οφείλεται το σιδηροδρομικό δυστύχημα», η συντριπτική πλειοψηφία, ήτοι το 87%, πιστεύει ότι υπάρχουν άλλες ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν, με μόλις το 12,1% να θεωρεί πως οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος.

Πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να διατηρεί προβάδισμα στην καταλληλόλητα για πρωθυπουργός καθώς το 38,9% έχει θετική γνώμη γι΄ αυτόν έναντι 28,5% που εξασφαλίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Στις αρνητικές γνώμες ο πρωθυπουργός είναι στο 60,3% έναντι 70,9% που έχει ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο ερώτημα ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 12,4 μονάδες έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: tovima.gr

eep logo