Νεκρός ο συγκυβερνήτης του F-4 που έπεσε ανοιχτά της Ανδραβίδας

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη. 

Νεκρός είναι, όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, ο ένας από τους δύο χειριστές του μοιραίου αεροσκάφους F-4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε σήμερα τις 10:30 π.μ. σε θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας.

Σύμφωνα με το ΓΕΑ, θανάσιμα τραυματίστηκε ο συγκυβερνήτης, υποσμηναγός (Ι) Μάριος- Μιχαήλ Τουρούτσικας, 29 ετών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών.

Όπως έγινε γνωστό, το αεροσκάφος της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης, είχε απογειωθεί από την Ανδραβίδα στις 10:15 π.μ. και εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.


Η πτώση του αεροσκάφους σήμανε συναγερμό και άμεσα ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από αέρος και θαλάσσης, με τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων και τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος. Ειδικότερα, στην περιοχή έσπευσαν δύο ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος. Επιπλέον σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται ένα αεροσκάφος C-130.

Τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.

eep logo