ΗΠΑ: Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά στο Μόντερεϊ Παρκ

Ανακοίνωση της αστυνομίας

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά το βράδυ του Σαββάτου στην πόλη Μόντερεϊ Παρκ στην Καλιφόρνια, ανακοινώθηκε από το γραφείο του Σερίφη της Κομητείας του Λος Άντζελες.

«Οι ντετέκτιβ του τμήματος ανθρωποκτονιών του Γραφείου του Σερίφη της Κομητείας του Λος Άντζελες έχουν σπεύσει να βοηθήσουν την Αστυνομική Διεύθυνση του Μόντερεϊ Παρκ σε μια έρευνα για θανάτους από πυροβολισμούς. Υπάρχουν εννέα νεκροί», αναφέρεται σε σύντομη δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Σερίφη.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν άλλες διαθέσιμες πληροφορίες», προστίθεται.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο δράστης είναι άνδρας, αλλά δεν είναι σαφές αν εξακολουθεί να διαφεύγει.

Τα πυρά σημειώθηκαν μετά τις 10 μ.μ. του Σαββάτου (τοπική ώρα, 08:00 σήμερα ώρα Ελλάδας) γύρω από περιοχή στο Μόντερεϊ Παρκ όπου διεξαγόταν γιορτή για το κινεζικό Νέο Έτος, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τραυματίες σε φορεία να μεταφέρονται από τραυματιοφορείς σε ασθενοφόρα. Γύρω από το σημείο των πυροβολισμών -αναφέρεται ότι πρόκειται για ένα κλαμπ χορού- η αστυνομία φρουρεί δρόμους που έχει αποκλείσει, όπως φαίνεται στα βίντεο.

«Η καρδιά μας πηγαίνει σ' αυτούς που έχασαν αγαπημένους απόψε στη γειτονική μας πόλη, το Μόντερεϊ Πάρκ, από πυρά εναντίον του πλήθους», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter o δημοτικός αξιωματούχος του Λος Άντζελες Κένεθ Μεχία.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν παρευρεθεί νωρίτερα στους εορτασμούς για το κινεζικό Νέο Έτος.

Ο ιδιοκτήτης γειτονικού εστιατορίου είπε στους Los Angeles Times πως άνθρωποι που αναζήτησαν καταφύγιο στο εστιατόριό του είπαν ότι στην περιοχή βρίσκεται ένας άνδρας που φέρει πολυβόλο.

Ο Σέουνγκ Γουόν Τσόι είπε στην εφημερίδα πως πιστεύει ότι οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σ' ένα κλαμπ χορού.

Το Μόντερεϊ Παρκ είναι μια πόλη στην κομητεία του Λος Άντζελες σε απόσταση περίπου 11 χιλιομέτρων από το κέντρο του Λος Άντζελες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)