Κ.Γιαννίδης: Σε νέα τροχιά το λιμάνι!

limani peiraia containers

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του εκφράζει με δημόσια δήλωσή του ο Πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνος Γιαννίδης για τη μεταβίβαση του 67% των μετοχών της ΟΛΠ Α.Ε. στην κινεζική COSCO.

Ως Πρόεδρος του αρμόδιου θεσμικά φορέα για την ελληνοκινεζική επιχειρηματική συνεργασία, που λειτουργεί εδώ και μία 20ετία, κατόπιν έγκρισης Προεδρικού Διατάγματος, επισημαίνει ότι η Κίνα σήμερα και η COSCO δίνουν σταθερά ψήφο επενδυτικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα.

«Το λιμάνι του Πειραιά από ένα λιμάνι, που πολλάκις καταλάμβανε περίοπτη θέση στις διεθνείς μαύρες λίστες των ναυτιλιακών μεταφορών, έχει πλέον τις βάσεις να διεκδικήσει όχι μόνον ευρωπαϊκή αλλά και παγκόσμια πρωτιά στον τομέα της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
Η Κίνα αποτελεί στρατηγικό εταίρο της χώρας μας και με όλες τις περιπέτειες της ελληνικής Οικονομίας συνεχίζει σταθερά να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα.
Με τη λειτουργία της νέας προβλήτας το 2017 η εξυπηρέτηση εμπορευματοκιβωτίων θα εκτιναχθεί στα 6,2 εκατ. teus από 3,7 εκατ. που είναι σήμερα.
To ανοιχτό ενδιαφέρον της COSCO στο ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα, ο οποίος είναι κλάδος που βρίσκεται στην… εντατική τουλάχιστον την τελευταία 10ετία αφήνοντας στην ανεργία και τη φτώχεια χιλιάδες εργαζομένους και αποστερώντας δισεκατομμύρια ευρώ από τους παράλληλους επιχειρηματικούς κλάδους, που θα μπορούσαν να έχουν αναπτυχθεί καθώς και το ενδιαφέρον για το έργο ανάπτυξης του διεθνούς Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο, προσδοκούμε να προχωρήσουν χωρίς καθυστερήσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο από το 2008 όταν άλλοι φορείς διατηρούσαν επιφυλάξεις και δεν μιλούσαν με ξεκάθαρα διατυπωμένες απόψεις όλα αυτά τα χρόνια, είχε σαφή θέση υπέρ της επένδυσης και με δημόσιες ανακοινώσεις είχε τονίσει ότι αυτή η επένδυση θα αποτελέσει πρόκριμα και για περισσότερες.
Ως άνθρωποι που ανήκουμε στον πυρήνα του επιχειρηματικού κόσμου της Ελλάδας και ως θεσμικός επιχειρηματικός φορέας θα δείξουμε κι εμείς από την πλευρά μας Μηδενική Ανοχή σε όποια κέντρα δεν επιθυμούν ελληνικές και ξένες επενδύσεις κι ανάπτυξη. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά τιμώντας την ιστορία της και διδασκόμενη από συμπεριφορές του παρελθόντος, οι οποίες και μας οδήγησαν στο σήμερα της φτώχειας και της ανεργίας του 27%. Όλα αυτά μας οδήγησαν στην… εξαγωγή 300.000 και πλέον Ελλήνων κι Ελληνίδων σε Ευρώπη και τρίτες χώρες αλλά όχι σε ικανοποιητική παραγωγή και εξαγωγές. Ας διδαχθούμε επιτέλους από την Ιστορία μας!».

eep logo