BLUEGROWTH II στον Πειραιά

blue growth

Για δεύτερη χρονιά ο διαγωνισμός για τη Γαλάζια Οικονομία στο λιμάνι!

Ο Διαγωνισμός θαλάσσιας οικονομίας «BlueGrowth II», γίνεται πλέον θεσμός. Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί ο 2ος Διαγωνισμός, από τις 16.30 έως τις 21.00, στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά (Ακτή Μιαούλη 51), τον οποίο διοργανώνει η ομάδα του Blue Growth, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι ο 1ος Διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2014, έδωσε την ευκαιρία σε 9 υποψηφίους, από τους συνολικά 30 που υπέβαλαν αίτημα συμμετοχής, να παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους για την ενίσχυση της «Μπλε Οικονομίας» ενώπιον Συμβουλίου Ειδικών του χώρου της Ναυτιλίας.

Ο κάθε ένας από τους τρεις τελικούς νικητές κέρδισε το έπαθλο των 5.000 ευρώ καθώς και τη συμμετοχή σε πρόγραμμα υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων (incubation) από την Αειφορία, για τρείς μήνες.

Φέτος, η διοργάνωση εξελίσσεται και ωριμάζει περισσότερο, αναβαθμίζοντας την ποιότητα, τόσο στην επιλογή των υποβαλλόμενων προτάσεων, όσο και στη διαδραστικότητα και αμεσότητα της επικοινωνίας των υποψηφίων με τους Συμβούλους.

Οι υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στην κριτική επιτροπή που αποτελείται κυρίως από τους συμβούλους και το κοινό. Οι νικητές θα κερδίσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες αξίας 5000 ευρώ, πρόσβαση στους χώρους εργασίας και στην υποστήριξη της Αειφορίας και του Blue Growth, υποτροφίες για προγράμματα MBA στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα Ναυτιλιακά του Πανεπιστημίου Αιγαίου και την ευκαιρία να παρουσιάσουν στα Ποσειδώνια τον Ιούνιο του 2016.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Η Δημοτική Αρχή στηρίζει δράσεις που έχουν ως στόχο την ενθάρρυνση της νέας επιχειρηματικότητας, την καινοτομία και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Πολύ δε περισσότερο όταν αυτές αφορούν στη θαλάσσια οικονομία. Ο κρυμμένος πλούτος της Ελλάδας είναι τα «μυαλά» των νέων Ελλήνων επιστημόνων, μιας γενιάς με λαμπρές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτόν τον πλούτο πρέπει να αξιοποιήσουμε ως πόλη και κατ΄ επέκταση ως χώρα. Ο Πειραιάς πρέπει να στραφεί προς τη θάλασσα και να αναπτυχθεί με βάση τη ναυτιλία, τον θαλάσσιο τουρισμό και την επιχειρηματικότητα. Άλλωστε ο Πειραιάς κοιτάζει προς τη θάλασσα και πιστεύω ακράδαντα πως η άνθιση της τοπικής οικονομίας, οι νέες θέσεις εργασίας και η ανάπτυξη θα έρθoυν από εκεί».

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Πέτρος Κόκκαλης, επισήμανε: «Η αυριανή εκδήλωση είναι ο 2ος ετήσιος Διαγωνισμός για καινοτόμες ιδέες γύρω από τη θαλάσσια οικονομία. Οι συμμετέχοντες διαγωνίζονται για να ενταχθούν στο πρόγραμμα στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων Blue Growth, που οργανώνει ο Δήμος Πειραιά με τη στήριξη της aephoria.net. Στόχος της πόλης μας είναι να εδραιωθεί σαν ένας τόπος καινοτομίας στη νέα οικονομία».

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της Ημέρας του Διαγωνισμού στο http://bluegrowth.gr/demo-day-program/

Για επιβεβαίωση συμμετοχής:
bluegrowth@aephoria.net,
213 0281820, +30 6937183477, +30 6936281338,
www.bluegrowth.gr.

eep logo