Προσφορά από ΕΛΤΑ για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο

thriasio pedio

Προσφορά, μέσω κοινοπρακτικού σχήματος, για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο πρόκειται να υποβάλουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, στο πλαίσιο της μετατροπής τους σε εταιρεία courier-logistics. Με έμφαση στην παροχή συνδυασμένων υπηρεσιών, τα ΕΛΤΑ έχουν ήδη προχωρήσει σε συμφωνία συνεργασίας με την China Post, ενώ έχουν ήδη υποβάλει φάκελο στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), προκειμένου να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους και στη λιανική αγορά ενέργειας. «Το επιχειρησιακό πρόγραμμα, τα νέα προϊόντα και η αναδιοργάνωση της εταιρείας μπορούν να φέρουν επαρκή κερδοφορία», υποστήριξε, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Κωστής Μελαχροινός, ενώ πρόσθεσε πως «σε πλήρη ανάπτυξη τα νέα προϊόντα και η ενασχόληση με την ενέργεια θα φέρουν πάνω από 300 εκατ. ευρώ κέρδη στην πενταετία».

Ο κ. Μελαχροινός υποστήριξε ότι η επέκταση των ΕΛΤΑ στην αγορά ενέργειας συμβάλλει στην κάλυψη του μνημονιακού στόχου, που θέλει τον περιορισμό των μεριδίων της ΔΕΗ, ενώ καλύπτει, μέσω του εκτεταμένου δικτύου καταστημάτων που διαθέτει, κενά, τα οποία οι εναλλακτικοί πάροχοι δεν μπορούν να καλύψουν.

«Βρισκόμαστε σε όλα τα σημεία, σε όλη την Ελλάδα. Στόχος μας είναι η ωφέλεια του καταναλωτή και ο συνδυασμός υπηρεσιών από τα ΕΛΤΑ, τόσο προς τους ήδη όσο και τους μελλοντικούς πελάτες μας. Εμείς θα απευθυνθούμε στους καταναλωτές-πελάτες της χαμηλής τάσης, πανελλαδικά. Αποφεύγεται η εκχώρηση μιας ολόκληρης περιοχής ή μεγάλης κατηγορίας πελατών συγκεκριμένης κατανάλωσης, με ό,τι επιπτώσεις έχει αυτό και για τους παραγωγούς και για τους πελάτες. Την ίδια στιγμή θα υπάρχει η βεβαιότητα στους πελάτες μας πως τα ΕΛΤΑ με την τόσο πλούσια και μακρά ιστορία δεν πρόκειται να εξαφανιστούν». Πρόσθεσε ότι στόχος των ΕΛΤΑ σε αυτήν την αγορά, όπου για πρώτη φορά εμφανίζεται ταχυδρομική εταιρεία, είναι τα οφέλη για τον καταναλωτή. «Το ακριβές μείγμα του προϊόντος που θα προσφέρουν τα ΕΛΤΑ θα ανακοινωθεί σύντομα», διαβεβαίωσε. Αντικείμενο των νέων συμφωνιών με την China Post, όπως αποκάλυψε ο κ. Μελαχροινός, είναι, μεταξύ άλλων, η διακίνηση στην Ευρώπη δεμάτων και μικροδεμάτων ομόλογων εταιρειών για δικαίωμα ταχυδρομικού έργου, υπό την αιγίδα της China Post. Τα δέματα θα παραδίδονται στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και θα διακινούνται στον ευρωπαϊκό χώρο.

«Οι συμφωνίες έχουν υπογραφεί και αναμένουμε την έναρξη υλοποίησής τους, που είναι σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στην Κίνα και τις συνολικές επενδύσεις της χώρας στην Ελλάδα», σημείωσε.

Οσον αφορά στην «κάθοδο» των ΕΛΤΑ στον διαγωνισμό που προκηρύσσει η ΓΑΙΑΟΣΕ για την κατασκευή, εκμετάλλευση και εμπορική αξιοποίηση του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο, απέφυγε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, τονίζοντας ότι ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη μετά και την παράταση που δόθηκε, σημειώνοντας ωστόσο ότι περιλαμβάνεται στα συνολικά σχέδια επέκτασης δραστηριοτήτων της εταιρείας.

kathimerini.gr

eep logo