Χαλάει ο καιρός το Σάββατο

kakokairia 2

Βροχές και χιόνια σε ολόκληρη τη χώρα!

Τοπικές βροχές προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου. Οι βροχές θα ξεκινήσουν από τα δυτικά της χώρας και από το απόγευμα και μετά θα υπάρξουν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς τη νύχτα να είναι ισχυρές.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί έως 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη.

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν θα αναπτυχθούν στην Αττική με τοπικές βροχές να σημειώνονται κατά τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στην Θεσσαλονίκη με τοπικές βροχές να σημειώνονται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 5 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές στη δυτική Μακεδονία. Από το βράδυ οι βροχές θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές ενώ στα δυτικά θα ενταθούν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι βροχές από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες πιθανως τη νύχτα ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπείρου.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 18 βαθμούς κελσίου. στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές από το βράδυ.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου .

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές από τη νύχτα.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ στα βόρεια τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός το Σάββατο 16 Ιανουαρίου
Το Σάββατο αναμένεται να εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο που γρήγορα θα επεκταθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη νύχτα και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 6 με 7, στα πελάγη 8 και από το βράδυ στο Αιγαίο πιθανόν 9 μποφόρ, οι όποιοι σταδιακά στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Κυριακή 17 Ιανουαρίου
Την Κυριακή, κακοκαιρία θα σαρώσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με χιόνια στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας και βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, αλλά το βράδυ σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 8 και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση. Βαθμιαία στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα γίνουν βόρειοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

eep logo