Το ΚΚΕ για τα νέα πολύνεκρα ναυάγια με πρόσφυγες και μετανάστες

"Κανένας δεν πρέπει να συμβιβαστεί με την “κανονικότητα” του θανάτου ξεριζωμένων ανθρώπων..."

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σχολιάζει τα νέα πολύνεκρα ναυάγια με μετανάστες, επισημαίνοντας πως "κανένας δεν πρέπει να συμβιβαστεί με την “κανονικότητα” του θανάτου ξεριζωμένων ανθρώπων και την “καθημερινότητα” των πολύνεκρων ναυαγίων, όπως τα πρόσφατα ναυάγια στη Λέσβο και τα Κύθηρα με δεκάδες νεκρούς. Κανένας δεν πρέπει να κλείσει τα μάτια στις αιτίες αυτής της τραγωδίας που γίνονται ακόμη πιο φανερές.

Η εργαλειοποίηση των κατατρεγμένων, η επικίνδυνη δράση των διακινητών, τα αιματηρά γεωπολιτικά παζάρια στις πλάτες τους αναπτύσσονται στο έδαφος της άθλιας κι απάνθρωπης ευρωενωσιακής πολιτικής, που έχουν συνδιαμορφώσει και υλοποιούν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Εδώ και τώρα πρέπει να καταργηθεί το αντιδραστικό νομικό πλαίσιο του εγκλωβισμού και των απελάσεων, ο Κανονισμός του Δουβλίνου, η Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας. Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο, που φέρνουν τεράστιους κινδύνους για το λαό και προκαλούν τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων".

 

 

eep logo