Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων


Ορθή αντιμετώπιση των οικόσιτων ζώων σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, πραγματοποιώντας την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022 και ώρες 12-3 μ.μ. μεγάλη δράση στην Πλατεία Συντάγματος, με στόχο την ενημέρωση του κόσμου για την ενδεδειγμένη αντίδραση ενός ιδιοκτήτη προς το οικόσιτο ζώο του σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμοί κ.α.), καθώς και την ορθή παροχή Πρώτων Βοηθειών σε Ζώα Συντροφιάς. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί στο σημείο συλλογή ζωοτροφών, οι οποίες εν συνεχεία θα διανεμηθούν σε φιλοζωικές οργανώσεις που υποστηρίζει ο Ε.Ε.Σ.

Αφορμή για την εν λόγω δράση στάθηκε το μεγάλο πρόβλημα που εντόπισε ο Ε.Ε.Σ. κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης το καλοκαίρι, όταν οι εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Ε.Ε.Σ. που επιχειρούσαν στην περιοχή εντόπισαν δεκάδες ζώα δεμένα, εγκλωβισμένα, τραυματισμένα και αβοήθητα στις πυρόπληκτες ζώνες που είχαν εγκαταλειφθεί λόγω των προληπτικών εκκενώσεων. Η παροχή Πρώτων Βοηθειών σε σκύλο, είναι απλές ενέργειες, τις οποίες μπορεί να εφαρμόσει οποιοσδήποτε, με σκοπό την αποκατάσταση των ζωτικών λειτουργιών του ζώου, τη διαφύλαξη της ζωής του, την αποτροπή της επιδείνωσης της κατάστασης του και τη μείωση του πόνου, μέχρι τη στιγμή που θα αναλάβει ο κτηνίατρος.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, έχει αποδείξει εμπράκτως τη στήριξη του στους τετράποδους φίλους μας, προχωρώντας στην επανεκκίνηση της Κυνοφιλικής Ομάδας (Κ-9) Έρευνας και Διάσωσης του Ε.Ε.Σ και υλοποιώντας μια σειρά από δράσεις για την ευαισθητοποίηση του κοινού για τους μικρούς μας φίλους που έχουν πέσει θύματα εγκατάλειψης ή κακοποίησης.

 

eep logo