Μεγάλες υποτροφίες για τα Μικρά Νησιά

Επιδότηση διδάκτρων από το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών και τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Με στόχο την ενίσχυση του δικαιώματος όλων των νέων των μικρών ελληνικών νησιών στην Εκπαίδευση και τη γενικότερη στήριξη της νησιωτικής Ελλάδας, το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών και το ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη συμπράττουν, παρέχοντας επιδότηση διδάκτρων 50%, στη δράση, μέσω της οποίας θα προκύψουν, αξιοκρατικά, οι δικαιούχοι της επιδότησης, για κάθε νησί ξεχωριστά.

Πιο συγκεκριμένα, παρέχεται επιδότηση για σπουδές στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ ή το Kέντρο Διά Βίου Μάθησης ΑΛΦΑ studies (για διετή προγράμματα), σε νέους των νησιών που ανήκουν στο Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών, για έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.
Οι επιδοτήσεις φοίτησης στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ (Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικές Κατάρτισης), αντιστοιχούν στο 50% των ετήσιων διδάκτρων και αφορούν σε ειδικότητα επιλογής των δικαιούχων.
Δικαίωμα συμμετοχής στην ενέργεια έχουν ΟΛΟΙ οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το ΙΕΚ ΑΛΦΑ και ΟΛΟΙ οι απόφοιτοι Γυμνασίου (τουλάχιστον) για το ΑΛΦΑ studies, που κατάγονται φυσικά από μικρά νησιά.

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων
Για να συμμετάσχει κάποιος στα επιδοτούμενα, χρειάζεται να ακολουθηθεί πιστά η εξής διαδικασία με τα οριζόμενα χρονοδιαγράμματα:
1. Αποστολή email στο president@smallisland.eu Στο email θα συμπεριλαμβάνονται : Όνομα Επίθετο Ενδιαφερόμενου, Νησί καταγωγής, ειδικότητα φοίτησης.
Στη συνέχεια θα λαμβάνετε ένα κωδικό και με αυτό το κωδικό θα προχωρείτε την εγγραφή σας στα παρακάτω ΙΕΚ

Για περισσότερες πληροφορίες & εγγραφές στα νέα τμήματα Οκτωβρίου 2020: ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 2105279500, ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 2104120313, ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57, 210 9640117, ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, 2310 552406, http://www.iekalfa.gr(link is external).

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία και διευκρίνιση σχετικά με τη διαδικασία των υποτροφιών «ΑΛΦΑ Μικρά Νησιά»,
μπορείτε ναι καλείτε εργάσιμες ημέρες και ώρες (Δευτέρα - Παρασκευή, 11.00-13.00), στο τηλ. 6937659825.

eep logo