Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Πυρετώδεις προετοιμασίες για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την υγειονομική και διασωστική κάλυψη του

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, έχοντας τη μοναδική εμπειρία συμμετοχής στο περσινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, συμμετείχε με επιτυχία σε εκπαιδευτικό σεμινάριο της FIA για την κατάρτισή εθελοντών-διασωστών στις νέες απαιτήσεις που προκύπτουν στο φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις λόγω των ηλεκτρικών συστημάτων που φέρουν τα νέα αυτοκίνητα WRC.

Οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. έτυχαν ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους κριτές και τα στελέχη του ιστορικού «Ράλλυ των Θεών», οι όποιοι τους συνεχάρησαν για την υψηλή τεχνογνωσία και κατάρτιση που διαθέτουν.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τετάρτης (27/7), στο ΟΑΚΑ, οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ειδικό σεμινάριο εκπαίδευσης της FIA. Το σεμινάριο αφορούσε την αντιμετώπιση πιθανού ατυχήματος υβριδικού αγωνιστικού και την διαρροή υψηλής τάσης συνεχούς ρεύματος από το υβριδικό σύστημα.

Μάλιστα, ο παρατηρητής e-Safety της FIA, David Ryan και ο παρατηρητής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου επί ιατρικών ζητημάτων, Cem Boneval, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την εξαιρετική οργάνωση και ανταπόκριση των εθελοντών του Ε.Ε.Σ στις ποικίλες ασκήσεις διάσωσης που κλήθηκαν να φέρουν εις πέρας κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης.

 

eep logo