Ερευνητικό πρόγραμμα για ενεργειακό ανεμόμυλο στο Οροπέδιο Λασιθίου

Με συνεργασία Περιφέρειας Κρήτης, Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και EΛΜΕΠΑ

Ερευνητικό πρόγραμμα για ενεργειακό ανεμόμυλο στο Οροπέδιο Λασιθίου ξεκινά με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης, τη συνεργασία του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και την έρευνα του Εργαστηρίου Σύνθεσης Ενεργειακών Συστημάτων του ΕΛΜΕΠΑ.

Πρόκειται για ερευνητικό πρόγραμμα στην περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου με επίκεντρο την ανάπτυξη ενεργειακών ανεμομύλων με τίτλο «Διεπιστημονική διερεύνηση για τη δυνατότητα ανάπτυξης ενεργειακών ανεμόμυλων Λασιθιώτικου τύπου στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου». Το έργο το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης περιλαμβάνει την δοκιμή του Ενεργειακού ανεμόμυλου Λασιθιώτικου τύπου, τόσο στους πιστοποιημένους χώρους δοκιμών της μονάδας Αιολικής Ενέργειας του ΕΛΜΕΠΑ όσο και στις συνθήκες του οροπεδίου Λασιθίου.

Σύμφωνα με τη μελέτη, για το έργο θα κατασκευαστούν οκτώ ηλεκτροπαραγωγοί μύλοι, ούτως ώστε να δοκιμαστεί η τεχνολογία αυτή σε καιρικά φαινόμενα και θέσεις με κατάλληλο αιολικό δυναμικό. Οι θέσεις αφορούν τα γεωγραφικά σημεία στην περιοχή όπου θα τοποθετηθούν μελλοντικά τέτοιοι μύλοι στο πλαίσιο της μαζικής παραγωγής και χρήσης τους. Ο αριθμός των μύλων που θα εγκατασταθούν θα προκύψει από τον ορισμό των σημείων εγκατάστασης σε συνεργασία του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και του εργαστηρίου Σύνθεσης Ενεργειακών Συστημάτων του ΕΛΜΕΠΑ.

Στο μεταξύ, την τεχνική και διοικητική υποστήριξη για έργα διαχείρισης λυμάτων που υλοποιεί ο Δήμος Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, εξασφάλισε η δημοτική αρχή με προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε με την Δαίδαλος Α.Ε-ΟΤΑ.

 

ETEKA_Desktop

eep logo