Άμεση συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους

Αλληλεγγύη του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου σε ιδρύματα και σε πληγέντες Δήμους

Μετά την αποστολή της υδροφόρας του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου στη Πεντέλη για να συμβάλλουμε στην κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς, ο Δήμος μας εξακολουθεί να είναι αρωγός στους Δήμους που επλήγησαν.

Επικοινωνήσαμε με τους Δήμους Πεντέλης, Παλλήνης και Μεγάρων θέτοντας το Δήμο μας στη διάθεσή τους εφόσον απαιτηθεί αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης. Όπως μας ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι του Δήμου Πεντέλης και του Δήμου Παλλήνης δεν χρειάζονται προς το παρόν κάποια μορφή βοήθειας. Όσον αφορά το Δήμο Μεγάρων, ο Δήμαρχος Μεγάρων ζήτησε την άμεση αποστολή εμφιαλωμένου νερού. Επίσης, σε επικοινωνία με το Ίδρυμα «ΧΑΡΑ» που φιλοξενεί άτομα με ειδικές ανάγκες, εκφράσθηκε η ανάγκη για τα ακόλουθα είδη: πάνες ενηλίκων, χαρτιά υγείας, χαρτί κουζίνας σαμπουάν και αφρόλουτρο.

Οι συγκεντρώσεις των ειδών θα πραγματοποιούνται από το Σάββατο 23 μέχρι την Τετάρτη 27 Ιουλίου 08.00-20.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου στο Μοσχάτο (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού) και στο π. Δημαρχείο Ταύρου (Πειραιώς και Επταλόφου).

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε σχετικά:

«Ο Δήμος μας αποδεικνύει έμπρακτα ότι θέτει στο επίκεντρο της προσοχής τον κάθε συμπολίτη. Όταν χρειάζεται η δική μας συνδρομή για παροχή βοήθειας σε άλλες περιοχές ανταποκρινόμαστε αμέσως, όπως έγινε όλα τα προηγούμενα χρόνια και το ίδιο κάνουμε αυτές τις ημέρες στη Πεντέλη και στα Μέγαρα.

Η δική σας συνεισφορά αποτελεί μία βασική προϋπόθεση ανακούφισης των πληγέντων και σας προσκαλώ και αυτή τη φορά να συνδράμετε στους πληγέντες συνεισφέροντας στο μέτρο του δυνατού.

Η ανθρωπιά αποτελεί για εμάς τη βασική προτεραιότητα για την κοινωνική συνοχή. Πιστεύουμε στην έμπρακτη αλληλεγγύη γιατί έτσι μόνο αντιπαλεύουμε τον κοινωνικό αποκλεισμό και ενδυναμώνουμε τη τοπική κοινωνία».

 

eep logo